Sunt tot mai căutate și în România saloanele unde stiliştii aranjează bărbile. În Iaşi, de exemplu, 8 barbershop-uri au fost deschise în ultimul an şi abia fac faţă tinerilor care vor sa fie în pas cu noile tendinţe.
Mulţumirea care se citeşte pe chipul clienţilor dă asigurări că afacerea este un succes. Motiv pentru care managerul primului barbershop deschis la Iaşi a inaugurat de curând alt salon, după un concept occidental.
Sergiu Bargan, manager barbershop: Întâmplarea a făcut ca la momentul respectiv noi să fim primul barbershop autentic din Iași însă la scurt timp după noi fenomenul a devenit foarte popular
Cum saloanele pentru bărboşii la modă oferă pe lângă tunsoare şi o cafea, sfaturi de la stilişti şi discuţii ca între băieţi, barbershop-ul este o oază de relaxare.
Client: Dacă înțelegeți un pic conceptul de man cave, bărbatul trebuie să aibă și un timp doar între bărbați ca să se simtă relaxat.
Saloanele de tatuaje înfloresc şi ele după o perioadă în care semnele colorate de pe mâini sau picioare nu erau prea bine văzute.
Ionuț Andrei Ezariu, manager salon de tatuaje: Cereri au fost foarte multe, artiștii au devenit din ce în ce mai buni, sunt foarte mulți, spre uimirea mea au fost foarte mulți când am dat cerere de angajare.
Managerul unui salon de tatuaje are aproape trei sferturi din corp acoperit cu desene. Îi îndeamnă pe toţi cei care caută să iasă în evidenţă să încerce să dea un sens imaginilor.
Ionuț Andrei Ezariu: Contează foarte mult să avem o poveste, acesta este accidentul pe care l-am avut cu prietenul meu în Italia. El a decedat, accidentul a fost așa, ne-am izbit într-un zid. A fost un ghinion. Ochiul pe care l-am pierdut la 6 ani.