Dentista din Brăila ucisă în cabinet s-a luptat cu agresorul ei. Ce s-a descoperit la necropsie

Data publicării:
Doctorița din Brăila a fost ucisă în doar 33 de secunde. Sunt noi informații transmise de anchetatori. Medicul stomatolog ar putea fi victima unei crime la comandă. Bărbatul ar fi ucis-o cu sălbăticie pe femeia din Republica Moldova, marți seara, în cabinetul ei. Sursa colaj foto: obiectivbr.ro/captură Digi24
Doctorița din Brăila a fost ucisă în doar 33 de secunde. Sunt noi informații transmise de anchetatori. Medicul stomatolog ar putea fi victima unei crime la comandă. Bărbatul ar fi ucis-o cu sălbăticie pe femeia din Republica Moldova, marți seara, în cabinetul ei. Sursa colaj foto: obiectivbr.ro/captură Digi24

Apar noi informații șocante din ancheta dentistei din Brăila găsite moartă, marți seara, în cabinetul ei. Potrivit necropsiei, decesul femeii ar fi survenit din cauza rănilor suferite în zona gâtului. Totodată, din comunicatul transmis, joi, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila, reiese și că femeia s-ar fi luptat cu agresorul ei, drept dovadă rănile descoperite pe mâinile victimei, dar și pe unul dintre picioare. Între timp, criminaliștii s-au întors în cabinetul unde a avut loc crima, pentru a căuta noi probe care să îi ducă la ucigaș.

La aproape 40 de ore de la tragedie, anchetatorii au oferit primele informații cu privire la crima care a șocat întreaga țară.  

„Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila este împuternicit să aducă la cunoștință publicului următoarele:

La data de 16.07.2024 s-a înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila dosarul penal nr. 56/251/P/2024, având ca obiect comiterea infracțiunii de omor prevăzută de art. 188 alin. (1) din Codul penal, urmare a sesizării, în aceeași dată, ora 21:24, a numitului G.B.C, cu privire la un posibil omor comis asupra numitei G.M, medic stomatolog care își desfășura activitatea la cabinetul situat pe strada G-ral Eremia Grigorescu, nr. 30 din mun. Braila.

Pentru formarea unui probatoriu necesar desfășurării cercetării, s-a dispus începerea urmăririi penale in rem sub aspectul comiterii infracțiunii de omor, prevăzută de art. 188 alin. (1) Codul penal.

La fața locului s-a deplasat o echipă operativă formată din lucrători de poliție judiciară și lucrători criminaliști, sub coordonarea procurorului criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, care a desfășurat activități specifice în vederea identificării autorului/autorilor și aflarea adevărului în cauză.

Urmare a necropsiei efectuate asupra cadavrului, s-a concluzionat:

- moartea numitei G.M. a fost violentă, datează din 16.07.2024 și s-a datorat insuficienței cardio-respiratorii acute prin hemoragie externă masivă, consecutivă unor plăgi tăiat-înjunghiate la nivelul gâtului, cu interesarea pachetului vasculo-nervos al gâtului de partea dreaptă, a căilor aeriene și digestive, a corpului vertebral cervical 6, precum și a unei plăgi înjunghiate supraclaviculare stângi, cu interesarea parțială a venei jugulare externe;

- plăgile de la nivelul gâtului ar fi putut fi produse prin lovire cu corp tăietor-înțepător (cuțit sau similar acestuia), având vârf bine ascuțit și margine tăioasă;

- s-au mai constatat și alte leziuni traumatice, respectiv echimoze și zone escoriate la nivelul ambelor membre superioare, hemitorace drept, suprascapulară dreaptă și gambă stânga”, a transmis, joi după-amiaza, Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila.

Între timp, criminaliștii s-au întors joi în cabinetul doctoriței, pentru a căuta noi probe care să-i ajute la identificarea făptașului/făptașilor. Potrivit surselor Digi24, anchetatorii nu au reușit să găsească, încă, nici telefonul victimei. Au găsit, în schimb, portofelul femeii - gol. 

Pentru a ajuta la prinderea ucigașului, o echipă de specialiști criminaliști din București se află, de miercuri, la Brăila. La audierile-maraton au ajuns, până acum, atât membrii familiei, cât și prieteni de-ai femeii, dar și vecini din blocul în care avea cabinetul stomatologic. Surse din anchetă spun că există un cerc de suspecți, dar momentan nimeni nu a fost pus, oficial, sub acuzație. 

Oamenii legii investighează serios și ipoteza amenințărilor cu moartea și faptul că femeia solicitase, recent, permisul pentru portamă. Potrivit aktual24.ro, dentista nu avea, însă, nicio sesizare depusă la Poliție, cu privire la vreo infracțiune din trecut.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri