Vântul va continua să sufle cu putere și astăzi, motiv pentru care, în urmă cu puțin timp, o nouă atenționare cod galben a intrat în vigoare. Este valabilă până la ora 20 și vizează mare parte din țară.
Alerta vizează zona de munte, estul, centrul, sud-estul și sudul țării. La altitudini mari, vântul va continua să sufle cu putere și va ninge viscolit pentru că va atinge viteze de 110 km/h, iar în zonele mai joase de relief, vor fi rafale de 60 chiar și 80 km/h. Ninsori vor fi marți în nord, centru si est, dar pe zone mici.
Cum va fi vremea în zilele următoare
Miercuri, vântul se va domoli și vor mai fi posibile ninsori slabe doar în zona Carpaților Orientali.
Joi, atmosfera se va încălzi semnificativ în cea mai mare parte a țării, dar după orele amiezii, aria precipitațiilor va cuprinde regiunile intracarpatice. La munte va ninge și la altitudini mari vor fi rafale de peste 100 km/h.
Vineri, vremea va intra într-un proces de răcire. Va ninge slab în nord-vest, în zonele montane și submontane, iar în Dobrogea va fi lapoviță.
Inclusiv în Capitală vântul va fi puternic, va sufla cu 40 de km/h și va amplifica senzația de frig. Maxima de astăzi se va opri la 6 grade.
O autoutilitară a intrat într-un cap de pod după ce un copac doborât de vânt a căzut peste ea
Un bărbat a fost rănit marţi dimineaţa, după ce peste autoutilitara pe care o conducea a căzut un copac şi a intrat într-un cap de pod.
Conform Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov, accidentul s-a produs în jurul orei 4,30, pe DN 11, care leagă judeţul Braşovul de Bacău, prin Covasna.
În urma accidentului, șoferul în vârstă de 44 de ani a rămas încarcerat, suferind traumatisme cranio- cerebral, cranio-faciale, toraco-abdominale şi la nivelul membrelor superioare. După ce a fost descarcerat, a fost dus la Spitalul Judeţean Braşov de către un echipaj al SMURD.
Copacul căzut pe DN 11 peste autoutilitară nu a fost singurul doborât de vântul puternic în cursul nopţii de luni spre marţi.
Pompierii militari braşoveni au intervenit pentru îndepărtarea mai multor arbori ajunşi pe carosabil, pe DN 1 în localitatea Timişul de Sus şi pe DN 73 A la ieşire din localitatea Zărneşti către localitatea Poiana Mărului.
În judeţul Braşov, ca şi în majoritatea celor din centrul ţării, a nins abundent, viscolit, în cursul nopţii de luni spre marţi.
Drumarii de la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri au acţionat cu peste 200 de utilaje de deszăpezire în aria de competenţă (judeţele Braşov, Covasna, Mureş, Sibiu şi Harghita) şi au împrăştiat 2.374 de tone de material antiderapant şi 5,8 tone de clorură de calciu.
În Maramureș, șoferii au așteptat ore în șir să le vină drumarii în ajutor
În județul Maramureș, mai multe camioane au rămas blocate pe drum, din cauza gheții. Deși erau în apropierea reședinței de județ, șoferii au așteptat 4 ore intervenția drumarilor, care au împrăștiat material antiderapant.
Drumul care leagă localitatea Groși de municipiul Baia Mare s-a transformat într-un adevărat patinoar pentru mașini. Timp de două ore niciun utilaj de deszăpezire nu a intervenit. Șoferii au făcut drift-uri pe șosele mai ceva ca la curse. Pentru că drumarii au luat măsuri după câteva ore, șoferii au reclamat situația la 112. Poliția o sa ia măsuri împotriva autorităților locale și județene.
După mai bine de 4 ore, circulația a fost reluată, iar drumurile au fost curățate în totalitate.
Dan Bucă, purtător de cuvânt al Prefecturii Maramureș: Sunt 34 de utilaje care acționează pe sectoarele de drumuri naționale. Am avut probleme si cu anumite TIR-uri care au fost nevoite să oprească pe partea dreaptă sau să rămână în trafic.
Editor : G.M.