Gaura din parchet nu e parte din decor, ci doar una din piedicile pe care studenţii la actorie din Timişoara trebuie le depăşească în cariera lor. Marea provocare, spun ei, nu sunt replicile din piesă.
Actriță: „Se fac cursurile de teatru în cel mai mare frig posibil, fără condiții, nu avem scenă, nu avem săli. Noi am stat toate fetele din clasă, am stat cu dureri de spate, de tot ce vrei”.
Administratorii Casei Studenților, acolo unde se ţin cursurile de teatru, au o explicație. Instalaţiile de căldură sunt foarte vechi şi nu mai fac faţă.
Vlad Gârboni, directorul Casei Studenților din Timișoara: „În fiecare zi să dăm drumul la căldură. Nu știu de ce se oprește, în fiecare zi se oprește.
Reporter: Și se oprește în toată Casa Studenților?
Vlad Gârboni: Peste tot. Trebuie să aerisim caloriferele și dăm iar drumul.
Reporter: Zilnic?
Vlad Gărboni: Zilnic. De vreo 50 de ani nu s-a făcut nicio investiție în spațiul ăsta.
Constantin Șamanț, administratorul Casei Studenților din Timișoara: „Nu circulă apa, se face dop de aer și nu circulă apa caldă”.
În ultima jumătate de secol, în sălile de repetiţii, nu s-au făcut reparații majore. Fiecare curs este, pentru studenţi, o luptă.
Clădirea în care se fac repetiţiile aparţine Bisericii Catolice, iar Universitatea de Vest nu plătește chirie pentru spațiul de la Casa Studenților. Reprezentanții instituției de învățământ spun că nu au pentru moment o altă soluţie.