Hospice Casa Speranţei a doborât, la finalul săptămânii trecute, recordul mondial pentru cel mai mare mozaic de baloane format din oameni, astfel că fundaţia a devenit deţinătoarea unui titlu Guinness World Records, transmite Agerpres.
Recordul a fost omologat de reprezentantul Guinness World Records, arbitrul Victor Fenes, după ce a participat la eveniment şi a constatat că au fost respectate toate regulile impuse, printre care şi cea care stipula ca voluntarii să ţină deasupra capetelor baloanele fabricate din materiale biodegradabile, timp de minimum un minut.
„Mozaicul construit cu sprijinul a 268 de voluntari a reprezentat o inimă, simbol al devotamentului cu care, de 27 de ani, fundaţia oferă îngrijire paliativă gratuită pacienţilor săi. Mesajul nostru a fost atât de a conştientiza necesitatea îngrijirilor paliative în România, precum şi de a transmite un îndemn de solidarizare cu persoanele diagnosticate cu boli incurabile prin transmiterea unui sms la 8844 cu textul TIMP al cărui cost este de 2 euro pe lună”, a spus directoarea de comunicare a fundaţiei Hospice Casa Speranţei, Patricia Puşchilă.
În calendarul acţiunilor organizate de fundaţie, se află participarea la maratonul montan de pe Transfăgărăşan care va avea loc pe data de 15 septembrie şi la maratonul internaţional din Bucureşti programat pentru perioada 12-13 octombrie.
„Pentru maratonul internaţional din Bucureşti avem deja peste 1.000 de persoane înscrise în echipa Hospice şi suntem cea mai mare echipă care va participa. Înscrierile sunt în continuare deschise. Persoanele care vor alerga vor strânge bani şi-i vor dona pentru fapte bune”, a menţionat reprezentanta Hospice Casa Speranţei.
Citește și Proiectul care spală o mare ruşine a societăţii. „E singurul loc în care mă simt un copil normal”
Organizaţie non-profit înfiinţată în 1992 la Braşov, Hospice Casa Speranţei a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România şi este cea mai mare fundaţie din ţară care oferă servicii specializate gratuite de acest tip.
Fundaţia are două spitale cu servicii integrate, în Braşov şi Bucureşti, echipe mobile în patru oraşe - Bucureşti, Braşov, Făgăraş şi Zărneşti, şase sedii destinate oferirii de îngrijire paliativă şi educaţie şi peste 100 de paturi pentru internare şi activităţi adiacente, destinate îngrijirii persoanelor diagnosticate cu boli incurabile.
„În cei 27 de ani de existenţă, HOSPICE a adus alinare şi speranţă pentru peste 30.000 de copii şi adulţi cu boli incurabile, cât şi familiilor acestora”, se arată în comunicatul de presă remis de fundaţie.
Editor web: George Costiță