„Aș fi putut să mor”. Povestea tânărului care vrea să alerge 30 de maratoane în doar 30 de zile pentru a stabili un record mondial

Data actualizării: Data publicării:
Spencer Matthews aleargă la maraton
„Simt că voi avea o mulțime de oameni în călătorie alături de mine, ceea ce cred că va fi mai mult decât mi-am imaginat”. Foto: Facebook / Global's Make Some Noise

Spencer Matthews vrea să alerge 30 de maratoane pe parcursul a 30 de zile pentru a sprijini o organizație caritabilă. Tânărul dorește să stabilească un record mondial și povestește despre cum s-a luptat cu problemele cu alcoolul, factorul care l-a făcut să își schimbe viața. 

Spencer Matthews, un britanic fost prezentator TV în cadrul emisiunilor de reality, se pregătește să doboare un nou record mondial Guinness prin alergarea la 30 de maratoane pe parcursul a 30 de zile - prin temperaturi toride în deșertul iordanian, informează SkyNews.

Tânărul în vârstă de 35 de ani este acum un atlet de anduranță, podcaster și antreprenor, și a finalizat anterior trei ultramaratoane în Pădurea Amazonului, precum și în Arctica.

De asemenea, a participat la Marathon des Sables, numit „cea mai dură cursă de picior de pe Pământ” – un ultramaraton de 250 km de șapte zile în deșertul Sahara.

„Cred că voi ieși din asta find destul de diferit”, a spus el.

Matthews a menționat despre ultima lui încercare, în care a alergat aproximativ 1 264 km complet pe nisip și la temperaturi mari. 

El va începe lângă Wadi Rum, de la marginea deșertului arab, și va termina lângă Marea Moartă . Nimic de acest fel nu s-a mai făcut până acum.

Pentru a îndeplini criteriile recordului mondial, Matthews trebuie să rămână doar pe nisip - un strat de nisip deasupra unui câmp de iarbă nu s-ar califica pentru record, de exemplu - și toate alergările de maraton trebuie să fie terminate în șase ore.

Problemele cu alcoolul

„Cred că atunci când luăm în considerare o provocare ca aceasta, evident că există elemente foarte personale în ea... în acest caz, sperăm că există și un element caritabil important”, a spus Matthews, referindu-se la abuzul său de alcool de-a lungul a 20 de ani.

„Când termini [maratoanele] există un astfel de sentiment frumos de realizare și este unul plăcut, care este foarte personal, mai ales dacă ai abuzat de alcool mulți ani și te simți oarecum rușinat de tine”.

„Uneori mă gândesc la mine în urmă cu câțiva ani și am un sentiment rău. Mă ajută să continui”. 

„Mă gândesc la zilele în care obișnuiam să găsesc vreo scuză pentru a bea ceva foarte devreme în timpul zilei, și astfel beam zilnic. Și mă uit înapoi la acele vremuri și mă chinui să înțeleg.”

„Nu cred că eu de acum și eu în urmă cu cinci, 10 ani am fi prieteni. Nu am avea nimic în comun”.

„Aș fi putut să mor”.

Fiind tatăl a trei copii, Matthews și-a schimbat complet viața 

Fiind tatăl a trei copii, Matthews a făcut o transformare personală și fizică uriașă în ultimii ani și a reflectat asupra modului în care familia lui l-a tratat în timp ce se lupta cu problema alcoolului.

„Am observat o mare diferență în modul în care propria mea familie mă tratează”, a spus el.

„La un moment dat m-am simțit un pic străin în propria mea familie. De fapt, am simțit că există o lipsă de încredere față de mine, ceea ce probabil era justificat”. 

„A fost descurajant să văd că propria mea familie se gândește foarte puțin la mine la un moment dat, iar acum mă bucur de un fel de relație foarte echilibrată cu alcoolul. Și prin <<echilibrat>> vreau să spun că beau foarte rar. Sunt sigur că mă voi bucura de o bere rece la sfârșitul provocării, dacă o să am succes”.

Matthews și-a propus să strângă 1 milion de lire sterline pentru organizația de caritate Make Some Noise de la Global, care oferă micilor organizații caritabile șansa de a ajunge la peste 26,6 milioane de ascultători săptămânali în cadrul emisiunilor de radio.

În timpul încercării de a stabili un record mondial, Matthews va avea alături o echipă care să îl ajute, inclusiv un medic, care să se asigure că este monitorizat, acordând o atenție deosebită ritmului cardiac și temperaturii interne a corpului.

În 2021, tânărul a ocupat locul 69 din 840 de persoane care au participat în Marathon des Sables, care în acel an a avut o rată de abandon de peste 75%.

Pregătirea lui constă în antrenament cu greutăți, alergări lungi și utilizarea unei camere cu temperaturi ridicate - pentru a reproduce condițiile obositoare cu care se va confrunta în curând.

Soția lui „a crezut că glumește”

„Când i-am spus prima dată că plănuiesc 30 de maratoane în 30 de zile... a crezut că glumesc”, a spus Matthews.

„Și atunci când și-a dat seama că vorbesc serios, cuvintele ei exacte au fost <<dar asta te-ar putea ucide>>”.

Matthews va dormi într-un cort și a colaborat cu o marca de suplimente, deoarece, spune că indiferent cât de echilibrată ar fi dieta ta, 30 de maratoane necesită un ajutor suplimentar și o bună gestionare a riscurilor. Cofondatorul companiei a spus că suplimentele vor juca un „rol crucial în sprijinirea recuperării zilnice a lui Spencer”.

„Am parcurs peste 2.000 de km ca pregătire pentru provocare, care este un fel de provocare în sine, presupun”, a spus Matthews râzând.

„În zilele mai lungi arzi peste 7.000 de calorii. Deci, trebuie să le înlocuiești. Trebuie să te gândești la alimentația ta puțin mai mult decât ai face-o de obicei.”

„Am oameni amabili în stradă care îmi strigă mult noroc cu provocarea”, a adăugat el. „Așa că simt că voi avea o mulțime de oameni în călătorie alături de mine, ceea ce cred că va fi mai mult decât mi-am imaginat”.

Editor : C.S.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Singurele catedrale din Europa în care au fost păstrați spini din coroana lui Iisus
Digi FM
Cât cere AUR pentru un loc eligibil pe listele de candidați la alegerile parlamentare. Acuzații grave aduse...
Pro FM
Fosta logodnică a lui Liam Payne, „în șoc” după moartea artistului, deși nu erau în relații bune. Cum a aflat...
Film Now
Al Pacino, despre motivul real pentru care a acceptat să joace în Godfather III: "Eram falit. Alegerea nu...
Adevarul
Șerpi de doi metri lungime au invadat Marea Britanie, trăind în poduri și pereți. De ce comportamentul...
Newsweek
OFICIAL Ucraina lovește aerodromuri din Rusia cu F-16 și piloți antrenați în România
Digi FM
Ce i s-a întâmplat unui român după ce a aruncat la gunoi peste 120.000 de euro și mai multe bijuterii, în...
Digi World
Tehnica simplă de introdus în dietă pentru a slăbi și a spori longevitatea. Mare atenție pentru a nu o duce...
Digi Animal World
Casa unei femei din Washington, asaltată de 100 de ratoni: „Nu am văzut niciodată atât de mulți în același...
Film Now
Câți bani a luat Al Pacino pentru rolul din Godfather III, cel mai slab film din trilogie. De ce crede că nu...
UTV
Mama lui Harry Styles, Anne Twist, a postat un mesaj emotionant la scurt timp dupa moartea subita a lui Liam...