Video China a inaugurat cea mai mare pistă de schi de interior din lume. Este în formă de ghețar și a intrat în Cartea Recordurilor

Data publicării:
L*SNOW Indoor Skiing Theme Resort din China. Foto: Profimedia Images
L*SNOW Indoor Skiing Theme Resort din China. Foto: Profimedia Images

Cea mai mare pârtie de schi de interior din lume a fost deschisă la Shanghai, cel mai recent megaproiect menit să satisfacă dragostea tot mai mare a Chinei pentru sporturile de iarnă, informează La Presse

Vineri, în ziua inaugurării, la ora 09:00 dimineaţa, temperaturile au ajuns la 30 de grade Celsius în piaţa cu aspect fals alpin care a găzduit ceremonia de deschidere. Dar, odată intrat în complex, mercurul a scăzut cu mult sub zero grade.

În formă de ghețar

În formă de gheţar şi cu o suprafaţă de 90.000 de metri pătraţi, L*SNOW Indoor Skiing Theme Resort nu poate trece neobservat pe litoralul din Lingan, la aproximativ o oră şi jumătate de centrul oraşului Shanghai.

În interior, un telescaun, o telecabină și un mini-tren transportă vizitatorii către cele patru pârtii ale complexului.

În vârful uneia dintre pârtiile acoperite cu zăpadă, Jessica Zhang, o snowboarderiță, nu părea deranjată de anunțul privind încă un record de temperatură înregistrat în China în această vară. „Am impresia că există suișuri și coborâșuri în ceea ce privește temperaturile - poate la fiecare doi ani sau cam așa ceva, există un an record în ceea ce privește căldura”, a spus ea.

China a înregistrat anul acesta cea mai caldă lună august din 1961 încoace, a anunțat serviciul meteorologic național, cu o temperatură medie de 22,6 grade.

Certificată de Cartea Recordurilor

Pista acoperită a fost certificată vineri de Cartea Recordurilor Guinness drept cea mai mare din lume, înaintea celei de la Harbin, tot în China.

Prevăzută iniţial pentru 2019, deschiderea centrului a fost amânată de mai multe ori.

Industria schiului din China este în plină expansiune de când Beijing-ul a găzduit Jocurile Olimpice de iarnă în 2022. La asta se adaugă ajutorul guvernamental uriaş şi interesul puternic din partea unei clase de mijloc în expansiune.

China este liderul mondial în domeniul pârtiilor de schi indoor, având jumătate din top 10 la nivel mondial lume, potrivit companiei Daxue Consulting din Shanghai.

Emisii și încălzire globală

O mare parte a emisferei nordice, din Europa până în Asia, a fost lovită de valuri de căldură deosebit de severe în ultimele săptămâni.

Din iunie până în august, în cele trei luni de vară din emisfera nordică s-a înregistrat cea mai ridicată temperatură medie globală măsurată vreodată, depășind deja recordul stabilit în 2023, a anunțat vineri observatorul european Copernicus.

Iar climatologii au prezis deja că 2024 va fi cel mai cald an înregistrat vreodată pe Pământ din cauza încălzirii globale.

China este cel mai mare generator de gaze cu efect de seră din lume, pe care oamenii de știință le consideră responsabile de schimbările climatice, chiar dacă țara a devenit în ultimii ani un lider în domeniul energiilor regenerabile.

China a promis că va atinge nivelul maxim de emisii până în 2030 și că va deveni neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2060.

Încălzirea globală erodează treptat orele de deschidere a stațiunilor de schi.

În nordul Chinei, din cauza schimbărilor climatice, tot mai puțini oameni se bucură de sporturile de iarnă și unele stațiuni de schi întâmpină dificultăți din cauza temperaturilor prea ridicate.

În schimb, există o mulțime de pârtii interioare ca aceasta care se deschid și care sunt destul de bune.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : Marina Constantinoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Obligatoriu pentru toți românii cu centrale termice de apartament. Cât plătești pentru această procedură...
Digi FM
Anunțul făcut de avocații gimnastei americane Jordan Chiles
Pro FM
Demi Lovato, despre gustul dulce-amărui al faimei: "A fost tot ce mi-am dorit, dar m-am simțit mizerabil"
Film Now
Nu i-a mai văzut de 16 ani, dar îi sunt aproape. Copiii adoptați de Nicole Kidman, gest emoționant după ce...
Adevarul
Ca după război. Calea ferată ce leagă Galați de Bârlad, distrusă de inundații. „Linia a dispărut complet de...
Newsweek
9.000 lei amendă pentru locuitorii care fac aceste lucrări la bloc. Mai mulți locatari amendați!
Digi FM
Cum au reacționat doi turiști cehi care s-au întors în România după 7 ani: „Țara încă are farmecul ei”
Digi World
Cum reușește o pensionară în vârstă de 100 de ani să arate cu 30 de ani mai tânără: „Mă asigur că folosesc...
Digi Animal World
Câte alune încap în gura unei veverițe? Momentul când rozătoarea își face provizii pentru iarnă, surprins de...
Film Now
Reacția lui Tom Hardy, după ce Charlize Theron a mărturisit că s-a simțit amenințată de prezența lui la...
UTV
Premiile Emmy 2024. Cele mai spectaculoase tinute de pe covorul rosu