În Bucovina, fetele se duc în noaptea de Înviere în clopotniță și spală limba clopotului cu apă neîncepută. Cu această apă se spală apoi pe față, în zorii zilei de Paște, ca să fie frumoase tot anul.
La Câmpulung Moldovenesc, credincioșii ies în curtea bisericii, în duminica Paștelui, se așază în cerc, cu lumânările aprinse în mână, și așteaptă ca preotul să sfințească bucatele din coșul pascal.
În Moldova, după noaptea învierii se pun un ou roșu și unul alb într-un bol cu apă, care să conțină și monede. Copiii trebuie să se spele cu acea apă și să își atingă obrajii cu ouăle, pentru a avea un an plin de bucurii.
În Maramureș, în zona Lăpușului, copiii merg la prieteni și vecini să anunțe Învierea Domnului Iisus Hristos, iar gazda le dăruiește câte un ou roșu.
În Banat, la micul dejun, sunt tămâiate bucatele, iar în Oltenia există un obicei numit „hora de pomană”. Pe o batistă se pun ouă pentru lăutari, iar femeile care au morți tineri îi plătesc pentru a cânta o melodie preferată de cei decedați.
Tot în Oltenia, duminică dimineață, după ce credincioșii vin de la biserică, nu au voie să intre în casă până nu aduc iarbă verde din grădină și o pun pe scările casei.