„Este un stat care s-a autoorbit, iar cetățenii nu fac altceva decât să urmeze exemplul lui. Dacă statului nu îi pasă, spre exemplu, că are la masă un politician evazionist fiscal, sau că un politician are la masă un infractor, un cămătar, un mafiot, atunci de ce o asistentă ar avea o problemă să uite că există adopție și să procedeze la vânzarea de copii?”, a întrebat Ioan Stanomir.
„Adopția este o problemă socială, o problemă de politici publice, pentru că trebuie să știi cui încredințezi copilul. Nu de alta, dar poate ajunge pe mâna unor oameni care fac trafic de organe și copilul se poate pomeni că e materie primă. Dacă este o adopție necontrolată, internă sau internațională, copiii pot să intre pe mâna unui obsedat sexual”, a continuat acesta.
Politologul a adus în discuție și afacerile de tip videochat pe care le au unii politicieni, de care a spus că nu „nu ar trebui să mai aibă ambiția să facă bine comunității”.
„Sunt cazuri de politicieni care își fac capitalul simbolic și capitalul financiar prin afaceri de tip video chat, care, să ne înțelegem, este la limita limitelor. Dacă tu inviți tineri, cărora le promiți venituri sigure și își trafichează imaginea și inocența pe Internet, nu prea mai ai tu căderea morală să spui că ești politician responsabil în această țară”, a precizat Stanomir.