Infern în București pentru un an și jumătate. Toate marile bulevarde din Capitală vor fi sparte pentru înlocuirea țevilor

Data publicării:
santiere bucuresti

Vechile lucrări se prelungesc, iar peste câteva zile încep să fie sparte marile bulevardele şi strazile centrale, ca să fie schimbate conductele de apă şi de gaze. Primăria spune că lucrările nu puteau fi amânate, pentru că ar fi fost pierduţi banii cu care sunt efectuate.

Primăria Capitalei dă startul celui mai mare şantier din ţară. Zeci de străzi şi bulevarde vor fi ciuruite de luna viitoare. Reabilitarea începe cu sectorul 2.

Pe Şoseaua Pantelimon muncitorii au început deja să decoperteze asfaltul ca să înlocuiască ţevile vechi cu unele noi. La fel se va întâmpla în toată zona centrală şi pe marile bulevarde în două săptămâni, iar şantierul va dura nu mai puţin de un an şi jumătate.

Primarul general spune că intervenţia nu mai putea fi amânată. În caz contrar exista riscul să fie pierdute finanţări europene de sfert de miliard de euro. „Gazele sunt nerefăcute de 70-75 de ani. Simultan cu Apa Nova, simultan cu cei care au în întreţinere străzile sau în garanție, care mai sunt, mă refer la marile bulevarde, o să producem ceva deranj, eu îmi cer scuze, dar asta este, trebuiesc făcute”, a declarat primarul general Sorin Oprescu.

Scuzele nu le ţin însă de cald şoferiilor, sătui de lucrările interminabile din Bucureşti.

„Poate dă Dumnezeu să mai termine cu asfaltarea asta că m-am scârbit! Nu mai vreau, nu mai vreau asfaltare!”, spune unul dintre ei, ajuns la capătul răbdării.

„Au fost şi anul trecut, vor fi şi următorii doi, şi alţi...”, constată o altă șoferiță, cu blazare.

E belea pentru noi aşa ceva!”, exclamă un alt șofer.

Oamenii cer ca Primăria să termine mai întâi lucrările începute, cum ar fi cele de pe şoseaua Pantelimon, Iancului, Liviu Rebreanu sau Mihai Bravu.

Practic, până la finalul anului viitor, Capitala devine un imens păienjeniş de lucrări publice. Aproape că nu va fi arteră care să nu fie spartă, iar ca să traverseze oraşul şoferii vor fi obligaţi fie să facă slalom printre buldozere şi excavatoare, fie să se înghesuie pe străzile secundare.

Da, se va transforma într-un mare şantier”, recunoaște Sorin Oprescu. „Dar eu sper că ne vom lua toate măsurile organizatorice de care suntem în stare”, adăugă edilul.

Lucrările aparţin companiilor Apa Nova, Radet, Enel sau Distrigaz, cele care administrează conductele. Reprezentanţii acestora spun că responsabil de înlocuirea celor 130 de kilometri de ţevi este proprietarul de drept, adică Primăria Generală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri