FOTO & VIDEO. Klaus Iohannis, la inaugurarea celui mai modern resort de golf din ţară
Data publicării:
Preşedintele Klaus Iohannis a participat la inaugurarea celui mai modern resort de golf din România, o investiţie privată de 15 milioane de euro. Investiția a fost realizată de Ioan Popa, deţinătorul companiei Transavia. Potrivit președintelui, este „o facilitate publică, ce nu este destinată profitului”.
Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns, sâmbătă la prânz, în localitatea Teleac, din comuna Ciugud, judeţul Alba, pentru a participa la inaugurarea celui mai modern resort de golf din România.
”Aţi reuşit să realizaţi o investiţie unică în România. Este unică din cel puţin două puncte de vedere. Sunteţi un om de afaceri, domnule Popa, de succes, aţi construit o afacere românească de succes şi aţi făcut investiţia din fonduri proprii. Este un model pentru felul în care un om de afaceri din România, cu o afacere românească, poate să investeaască într-o facilitate publică, ce nu este destinată profitului. Este un teren de golf, zonă de cazare, zonă de relaxare, un resort”, a spus şeful statului, potrivit News.ro.
Acesta a precizat că prin investiţia respectivă, România a fost pusă ”pe harta mondială”.
”În al doilea rând acest teren de golf este realizat cu foarte, foartă multă trudă, după un plan pe care-l găsesc extraordinar de bun şi care se datorează, în cea mai mare măsură, domnului Popa, un teren care pentru foarte muţi ani va pune golful în România pe o cu totul şi cu totul nouă treaptă. Prin această treaptă, România ajunge, realmente, pe harta golfului mondial. Vă felicit domnule Popa fiindcă nu aţi precupeţit niciun efort, aţi făcut o investiţie mare, iar în acest domeniu reuţiţi să puneţi România pe harta mondială. Felicitări şi succes”, a mai spus Iohannis.
La eveniment participă zeci de politicieni şi oameni de afaceri. Sunt prezenţi, printre alţii Ioan Rus şi Vasile Dâncu.
Noul club de golf a fost construit în localitatea Teleac, comuna Ciugud, judeţul Alba, având o suprafaţă de 62 de hectare, după o investiţie cifrată la 15 milioane de euro.
Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media
Lucrările au durat aproximativ doi ani, terenul de golf urmând să fie deschis jucătorilor, în primăvara anului viitor.
Principala atracţie a complexului este terenul de golf, cu o suprafaţă de 56 hectare, pe care se desfăşoară cele 18 parcursuri, fiind cel mai mare teren de golf din ţara noastră. Proiectul din localitatea Teleac îşi propune să asigure dezvoltarea golfului în România, un sport foarte practicat în ţările occidentale şi cu oportunităţi de creştere şi în ţara noastră. O premieră este reprezentată de faptul că terenul de golf va avea cel mai lung parcurs din Europa– PAR 6, de 735 de metri.
Noul club asigură celor interesaţi de învăţarea acestui sport, posibilitatea iniţierii şi deprinderii tehnicilor de joc, în cadrul zonelor de driving range, atât din exterior, cât şi din interior, urmând să fie deschisă şi o Academie de golf dedicată copiilor, în viitorul apropiat.
Theodora Golf Club este situat la maximum 10 minute cu maşina faţă de Alba Iulia, fiind totodată o destinaţie de interes pentru turiştii străini, distanţa faţă de aeroportul din Cluj sau cel din Sibiu fiind între 1 şi 2 ore.
Resortul Theodora Golf Club cuprinde un ansamblu de 14 vile cu 82 de camere duble la standard de patru stele plus, o sală conferinţe, o piscină exterioară, clădirea administrativă a clubului care înglobează un driving-range indoor, pro-shop, vestiare, lounge bar şi restaurantul fine-dining.
În completarea facilităţilor de cazare, resortul deţine un restaurant cu o capacitate de 160 de locuri în interior şi 100 locuri pe terasă.
Fondatorii clubului de golf sunt omul de afaceri Ioan Popa şi fiica sa Theodora, familia Popa fiind deţinătoarea companiei Transavia, specializată în producţia de carne de pui.
Theodora Golf Club este construit într-o comună devenită deja celebră în România, Ciugud, localitatea rurală din România care a atras cele mai multe fonduri europene şi care are utilităţi în fiecare sat, piste de biciclete sau drumuri asfaltate chiar şi între parcelele agricole.