FOTO: AGERPRES
„Noi ieri am avut un CA al ELCEN, în trei runde, și în ultima rundă am ajuns și la o formulă finală de a accepta continuarea relațiilor comerciale în condițiile în care ne acceptă o perioadă de un an de grație și o eșalonare a datoriilor pe o perioadă de 3-5 ani. Acum am fost la acționar, se pare că acceptă această variantă și vom avea gaze ca să producem apă caldă și căldură pentru bucureșteni”, a spus Marcel Octavian Nicolaescu.
El a precizat că nu vor fi probleme cu apa caldă și căldura în această iarnă.
Un comunicat al Societății Naționale de Gaze Naturale Romgaz remis, vineri, anunța că, în data de 12 noiembrie, Consiliul de Administrație al companiei a luat act de faptul că nu a fost îndeplinită condiția stabilită pentru „continuarea relațiilor contractuale după data de 15 noiembrie 2015” și anume aceea de a prezenta, până la data respectivă, un program ferm de stingere a datoriilor restante înregistrate față de Romgaz.
„Până la data prezentei, Electrocentrale București S.A., care înregistrează o datorie restantă de peste 300 milioane de lei către Romgaz, nu a solicitat prelungirea relațiilor contractuale, cu respectarea condițiilor solicitate de Romgaz, respectiv prezentarea unui program asumat de stingere a datoriilor restante, însoțit de instrumente de garantare. Romgaz își exprimă disponibilitatea de continuare a relațiilor contractuale cu Electrocentrale București S.A., numai în condițiile respectării prevederilor legale și a intereselor companiei și ale acționarilor acesteia”, spunea comunicatul citat.