Fie că au venit cu afaceri sau vor să vadă Palatul Parlamentului şi Centrul Vechi, mulţi dintre ei se descurcă cu greu pe străzile din Capitală. Hărţile turistice sunt aşezate în locuri greu accesibile, iar indicatoarele lipsesc.
Cu farmecul clădirilor istorice, Capitala atrage anual mai mulţi turişti decât Constanţa, Braşov, Timişoara şi Sibiu la un loc. Cei care ajung însă în Bucureşti spun că panourile turistice sunt aproape inexistente. Ca să nu rătăcească pe străzi apelează la hărţi ori la GPS.
Una dintre puţinele hărţi din Centrul Vechi este ascunsa printre terase. Harta este lipita pe o centrala electrica, iar obiectivele turistice pot fi observate cu greu. „Sunt de fapt într-un tur pe jos al oraşului. Ghuidul ne-a arătat cam tot ce trebuie. Dacă aş fi singură nu ar fi uşor”, a spus o turistă.
„Semnele cu numele străzilor sunt doar pe unele dintre clădiri, dar nu sunt mereu pe clădirile în apropierea cărora te afli, aşa că sunt mai greu de găsit”, a mai spus turista. „Am găsit câteva străzi mari, precum Regina Elisabeta, Splaiul Independenţei sau Calea Victoriei. Avem aceste repere dar ne orientăm mai greu odată ce am intrat în Centrul Vechi”, a mai spus o turistă. Mulți dintre acești turiști vin cu afaceri, dar mai stau câteva zile pentru a vizita capitala țarii noastre, spun specialiștii.
Cei mai mulţi sunt din Germania, Italia şi Franţa. 1,32 de milioane de turişti au fost anul trecut la Bucureşti, cu aproape 100 de mii mai mulţi decât în 2012. Alta ar fi situaţia dacă în Capitală nu ar exista doar un singur punct de informare turistică, în pasajul de la Universitate. Capitala României ocupă locul 90 în clasamentul oraşelor preferate de turiştii străini, dintr-un total de 132 de destinaţii din întreaga lume.