Angajați cu funcții importante la Aeroportul din Timişoara au ajuns să păzească parcarea sau să numere avioanele

Data publicării:
aeroport tm

Valeriu Lupu este fostul și actualul șef al siguranței zborurilor și pasagerilor de pe Aeroportul din Timișoara. După ce a fost disponibilizat la sfârşitul lui 2012, a atacat decizia în instanţă, iar în noiembrie anul trecut a câştigat procesul.

Reprezentanţii aeroportului au fost obligaţi să îl reangajeze, doar că funcţia sa fusese între timp ocupată. Postul i-a fost înfiinţat din nou, doar pe hârtie, iar bărbatul a fost pus să păzească parcarea.

Chiar dacă mi s-au dat aceleaşi atribuţii de serviciu nu am avut acces în zona de operaţiuni aeriene unde să-mi pot desfăşura acitivitatea şi să urmăresc într-adevăr ceea ce se numeşte siguranţa aeronautică. Practic, am stat în parcare”, spune Valeriu Lupu, coordonator al Biroului Reglementări Aeronautice și Siguranță Aeronautică.

Şi nu e singurul angajat care după un an de procese a descoperit că are un loc de muncă atipic.

Daniel Caba numără câte avioane aterizează, câte decolează și cât timp stau aeronavele la sol, asta deşi există angajaţi care fac acelaşi lucru. Înainte să fie concediat și reangajat, el emitea facturile aeroportului către companiile aeronautice.

Nu contează condițiile, dacă e soare, ninsoare, ploaie, vânt, minus 10 grade, eu trebuie să scriu acești timpi”, dezvăluie acesta.

Este un caz evident de discriminare la locul de muncă. Urmează să ne adresăm și la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării”, spune avocatul Laura Martonosy.

Conducerea Aeroportului Timișoara are însă, un alt punct de vedere. Spune că din cauza numărului tot mai mic de pasageri, multe posturi au fost desfiinţate sau externalizate şi de aceea angajaţii care şi-au câştigat în instanţă locurile de muncă nu mai pot lucra pe aceleaşi posturi.

Conducerea aeroportului susţine că angajaţii au fost disponibilizaţi pentru că aerogara are mai puţine curse şi mai puţini călători. În plus, pentru reducerea bugetului, anumite servicii au fost externalizate, precum call center-ul şi departamentul contabil.

În total, din cei 40 de angajați concediați în 2012, 27 au câștigat procesele împotriva companiei şi 11 au cerut să-şi primească înapoi posturile.

Șeful Siguranței Pasagerilor și Zborurilor câștigă 4.500 de lei și 2.000 de lei cel care înainte de concediere emitea facturile aeroportului către companiile aeriene iar acum numără avioane.

Problemele pentru cei doi angajați nu se termină aici. La finalul lunii decembrie au primit un nou preaviz, astfel că în câteva zile le expiră contractele de muncă. Practic, sunt dați afară din nou, iar aceștia sunt hotărâți să apeleze iar la instanță și să sesizeze Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Animalul exotic de coșmar pe care românii îl cresc în casă. Copiilor le e frică să pună mâna pe...
Digi FM
Oana Zăvoranu a pierdut casa din Dorobanți, în care a locuit după divorțul de Pepe. Vedeta va fi obligată să...
Pro FM
Managerul lui John Legend rupe tăcerea. Experiența „terifiantă” pe care a avut-o la una dintre petrecerile...
Film Now
Semnele timpurii de demență date de Bruce Willis nu au fost luate în seamă: "Nici într-un milion de ani nu...
Adevarul
Scapă de colesterol cu patru alimente și secretul celor 150 de minute
Newsweek
Eșec la Casa de Pensii. Care pensionari iau în noiembrie pensie mai mică decât au contribuit?
Digi FM
Reacția cântăreței Irina Rimes după ce mai mulți influenceri au luat bani ca să-l promoveze pe rivalul Maiei...
Digi World
O asistentă a dezvăluit cele mai comune regrete pe care le aveau pacienții aflați pe patul de moarte
Digi Animal World
Imagini virale cu un pelican care încearcă să mănânce un pui de Capibara: „Se uită la el de parcă nu ar fi...
Film Now
“Acum ar fi scandalos”. Ce i-a cerut managerul lui Reese Witherspoon să facă pentru a primi rolul din “Blonda...
UTV
Bradley Cooper si Irina Shayk au sarbatorit Halloweenul alaturi de fiica lor in varsta de 7 ani