Imaginile îl surprind pe unul dintre comercianţi cum îşi pregăteşte în linişte marfa înainte să o expună, în autoturismul personal. Desface ambalaje de ciocolată albă cumpărată din comerţ şi se pregăteşte să o vândă fără folie sub denumirea de ciocolată de casă, la un preţ de până la cinci ori mai mare.
S-a întâmplat chiar zilele trecute la un târg de produse bio din Capitală, la câteva zeci de metri de celelalte tarabe.
Nici românii nu sunt foarte convinşi că ceea ce cumpără e chiar tradiţie, dar se amăgesc şi speră că produsul din sacoşă merită şi preţul piperat.
Teoretic, la hipermarket puteţi fi mai greu păcăliţi.
Dacă vreţi cu adevărat un produs tradiţional românesc ar fi bine să-i citiţi cu atenţie eticheta.
Atenţi ar trebui să fiţi şi la conservele de fasole tradiţională cu cârnaţi şi adaosuri chimice sau la dulceţurile vândute sub etichetă ecologică, ce conţin în realitate zeci de aditivi alimentari.