Monitorul, tastatura și mouse-ul sunt singurii colegi de muncă ai lui Mădălin Găgeanu. De profesie este programator, iar de doi ani lucrează de acasă pentru două companii din Germania și Anglia.
„Poți să te organizezi singur cum vrei, nu ai sentimentul că cineva îți suflă în ceafă. Efectiv lucrez 7ore. În zilele mai relaxate, mai ușoare - șase ore. Opt, nouă, zece ore când sunt lucruri mai importante, depinde”, spune Mădălin Găgeanu.
Tot acasă are biroul şi Alin Adnan, un graphic designer din Timișoara. Şi poate spune că are experienţă, pentru că face acest lucru de 8 ani.
„M-am trezit la ora 9.00, deodată cu fiica mea, și abia pe la ora 9.30-10.00 am ajuns la birou, din cealaltă cameră. Și am început lucrul”, afirmă Alin Adnan.
Din fața calculatorului, Alin Adnan face design grafic pentru clienți din Anglia sau Franța şi câştigă, în medie, 3.000 de lei pe lună. Cele mai căutate servicii din mediul on-line sunt grafica, designul, producția video, redactarea sau traducerile.
Laurențiu Matache, fondatorul unui site de plasări servicii on-line.
„Pe platformele din afară, tot mai muți oameni și în special românii și-au pus oferte și au proiecte acolo. Numărul ofertelor de exemplu pentru noi în ultimele 6 luni au crescut cu 60% iar numărul comenzilor în ultimelel 6 luni a avut o creştere de 280%”, spune Laurențiu Matache.
Potrivit unei statistici realizate de un site de plasări servicii, cele mai multe persoane care lucrează de acasă sunt din Bucureşti, Tulcea şi Timiş.