Situație incredibilă în Sofia. Autoritățile bulgare încearcă fără succes să evacueze un crocodil de lângă blocurile de locuințe

Data actualizării: Data publicării:
Crocodil
Foto: Profimedia

Un crocodil de 1,6 metri dintr-o suburbie a Sofiei scoate la iveală slăbiciunile administrației locale bulgare, comentează Politico. Reptila - care deja a fost botezată cu numele de "Crocky" – își face veacul într-o baltă noroioasă, pe un teren mlăștinos din apropierea blocurilor de locuințe din cartierul Botunets, nord-estul capitalei Sofia. Autoritățile vor să-l mute, dar vecinii s-au obișnuit cu el drept animal de casă. Plus, susține stăpânul reptilei, animalul e blând și nu mușcă pe nimeni. 

Crocky a fost descoperit total întâmplător, în urma unei inspecții pentru tăierea ilegală de copaci.

Cu toate acestea, încercările de a-l captura pe Crocky au degenerat în farsă în cursul zilei de marți.

Primarul regional frustrat, Lilia Donkova, s-a plâns că a făcut presiuni asupra autorităților de mediu și veterinare pentru a lua măsuri încă de luna trecută, dar nu a primit niciun răspuns. "Pur și simplu nu mai am cuvinte. Înseamnă că am sentimentul că, în această țară, pur și simplu nu există instituții ale statului", a declarat Donkova într-un interviu acordat radiodifuzorului bulgar NOVA.

Confiscarea crocodilului (sau repatrierea, cum doriti) s-a dovedit însă dificilă, din motive bizare, legate de legislație. Un bărbat care pretindea că este proprietarul crocodilului a declarat că are documentele corecte și a adăugat că Crocky a fost folosit pentru munca de circ. De asemenea, el a dat asigurări că animalul său nu mușcă.

A fost o eventualitate pentru care autoritățile nu păreau pregătite, în ciuda insistențelor experților în animale care au susținut că Crocky trebuie mutat într-un mediu mai potrivit pentru a-și regla temperatura corpului.

Reprezentanți ai Grădinii Zoologice din Sofia și ai Inspectoratului Regional pentru Mediu și Apă (RIEW) au ajuns, ieri, în Botunets pentru a recupera un crocodil descoperit acolo. Cu toate acestea, persoana care pretinde că este proprietarul reptilei a refuzat să îl cedeze autorităților, relatează Novinite.

Presupusul proprietar a cerut un raport și o justificare pentru confiscarea animalului. BTA relatează că foarte mulți riverani au început să se adune în zonă, fapt care a dus și la o prezență mai consistentă a poliției. A existat o tensiune vizibilă în rândul celor prezenți, în timp ce inspectorii grădinii zoologice și de mediu se certau cu presupusul proprietar cu privire la autoritatea lor de a lua crocodilul.

RIEW-Sofia a identificat animalul ca fiind un crocodil de Nil (Crocodylus niloticus). Aceștia au confirmat că reptila este înregistrată, are toate documentele necesare și are permisiunea legală de a fi ținută în țară. Cu toate acestea, în urma unei inspecții la fața locului, RIEW-Sofia a constatat că, totuși, condițiile pentru crocodil erau inadecvate.

Editor : S.S.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
O navetă spațială îndepărtată confirmă că Pământul este locuibil și...
Digi FM
Cum au reacționat doi turiști cehi care s-au întors în România după 7 ani: „Țara încă are farmecul ei”
Pro FM
VIDEO Shakira, dezgustată când a văzut că era filmată sub rochie, în timp ce dansa în club. Dezamăgită, a...
Film Now
Nu i-a mai văzut de 16 ani, dar îi sunt aproape. Copiii adoptați de Nicole Kidman, gest emoționant după ce...
Adevarul
Ca după război. Calea ferată ce leagă Galați de Bârlad, distrusă de inundații. „Linia a dispărut complet de...
Newsweek
EXCLUSIV Recalcularea pensiilor, schimbată. Pensie crescută pentru pensionarii cu grupe de muncă
Digi FM
Un vlogger român, uimit de ce a găsit într-un supermarket din Ucraina, aproape de granița cu Rusia: „Este...
Digi World
Cum reușește o pensionară în vârstă de 100 de ani să arate cu 30 de ani mai tânără: „Mă asigur că folosesc...
Digi Animal World
Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit
Film Now
Reacția lui Tom Hardy, după ce Charlize Theron a mărturisit că s-a simțit amenințată de prezența lui la...
UTV
Premiile Emmy 2024. Cele mai spectaculoase tinute de pe covorul rosu