I-a schimbat viața! Ce a aflat un bărbat după o investigație medicală de rutină

Data actualizării: Data publicării:
Conf Dr Constantin Gingu Articol susținut de SANADOR
Conf Dr Constantin Gingu

Investigațiile medicale de rutină, efectuate în lipsa unor semnale de alarmă, permit diagnosticarea din timp a unor afecțiuni grave, care la început nu provoacă semne și simptome neplăcute. În acest fel, tratamentul poate fi realizat minim invaziv, cu recuperare rapidă, risc redus de complicații și șanse mari de vindecare.

În această situația s-a aflat Florin, care, în urma unei ecografii abdominale, a aflat că avea o tumoră pe rinichiul stâng. În urma unei recomandări, s-a programat la SANADOR pentru investigații imagistice suplimentare, care au confirmat diagnosticul de cancer la rinichi. Din fericire, boala fusese descoperită din timp, dar era necesar tratament chirurgical în cel mai scurt timp posibil.

Pentru operație, Florin s-a programat la Conf. Dr. Constantin Gîngu, medic primar urologie, coordonator pentru Chirurgia Urologică Oncologică și Reconstructivă la Spitalul Clinic SANADOR. Medicul i-a recomandat o intervenție chirurgicală realizată minim invaziv – nefrectomie radicală robotică, cu limfodisecție. Pacientul a fost operat cu succes de echipa chirurgicală coordonată de Conf. Dr. Constantin Gîngu și s-a recuperat rapid, fără complicații.

În cazul lui Florin, tratamentul chirurgical a fost realizat minim invaziv, printr-o procedură de chirurgie robotică urologică, care implică incizii de mici dimensiuni, recuperare rapidă și durată scurtă de spitalizare. Intervenția a fost una complexă, fiind necesară îndepărtarea totală a rinichiului afectat (nefrectomie radicală) și a ganglionilor limfatici regionali (limfodisecție).

Operația a fost realizată la Spitalul Clinic SANADOR cu robotul chirurgical da Vinci Xi, cel mai avansat sistem robotic existent în prezent, care permite efectuarea de incizii sigure și foarte precise, cu respectarea marginilor de siguranță oncologică și protejarea țesuturilor sănătoase învecinate.

Succesul intervenției chirurgicale la care a fost supus Florin a fost posibil datorită experienței deosebite a echipei chirurgicale, dotărilor de ultimă generație de la Spitalul Clinic SANADOR și îngrijirilor avansate acordate postoperator în Secția de Anestezie și Terapie Intensivă de categoria I.

La SANADOR, pacienții beneficiază de consultații de urologie asigurate de medici foarte experimentați și de investigații avansate, precum cistoscopie, urografie și uro-CT, în funcție de indicație, pentru diagnosticul afecțiunilor urologice. Tratamentul este stabilit individualizat, pentru obținerea celor mai bune rezultate.

Intervențiile chirurgicale sunt realizate în cele mai bune condiții la Spitalul Clinic SANADOR, într-unul dintre cele mai bine dotate blocuri operatorii din România, prin operații clasice, deschise, sau minim invazive, în funcție de specificul fiecărui caz în parte. Atunci când este necesar tratament oncologic, pacienții au acces la toate procedurile disponibile – radioterapie, chimioterapie, imunoterapie sau terapie țintită - la Centrul Oncologic SANADOR, cel mai mare centru medical privat din România dedicat diagnosticului și tratamentului pentru cancer.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
„L-am băgat și pe Gică Popescu în pușcărie, și cu ce ne-am ales?”. Revolta după scandalul sutelor de mii de...
Digi FM
Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea: „Încercăm să vindecăm haosul cu haos!” Imaginea în care apare cu...
Pro FM
Fiul cel mic al lui Michael Jackson, apariție rară în public. Blanket, surprins în Calabasas, cu prânzul la...
Film Now
Julia Roberts, detalii despre prima întâlnire cu soțul ei: „A fost combinația câștigătoare!” Sunt împreună de...
Adevarul
„Explodează mămăliga ungurească”. Pentru că au picat Bac-ul la Română, mai mulți elevi maghiari dau...
Newsweek
Cine primește 55.000 lei în plus la pensie pentru care nu a muncit? Câți pensionari iau acest bonus?
Digi FM
Sabrina Ionescu, baschetbalistă de origine română, e campioană WNBA. S-a născut în California și e măritată...
Digi World
Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință
Digi Animal World
Ce a făcut un câine după ce a scăpat din lesa unei femei. Patrupedul s-a bucurat de o plimbare gratuită cu...
Film Now
Tarantino, Travolta și Uma Thurman, selfie „stelar” la 30 de ani de la premiera „Pulp Fiction”
UTV
Zayn Malik si-a amanat concertele din SUA dupa moartea lui Liam Payne