„Durerile dispăruseră aproape complet! Am putut reveni la viața și la obiceiurile de dinainte!”

Data actualizării: Data publicării:
Dr_Teodor_Buliga_chirurgie_generala Articol sustinut de SANADOR

Deseori, oamenii ajung la medic doar atunci când simptomele devin greu de suportat, ignorând semnalele de alarmă sau, mai grav, alegând să se trateze singuri acasă, astfel încât starea lor se agravează.

Într-o astfel de situație s-a aflat și Cătălin, un pacient de 34 de ani, diagnosticat cu hernie inghinală bilaterală. Bărbatul a amânat vizita la medic cât a putut de mult. Însă disconfortul crescut și durerea provocată de hernie l-au determinat să se programeze în cele din urmă la un consult de specialitate, la Dr. Teodor Buliga, medic primar chirurgie generală la Spitalul Clinic SANADOR, cel mai mare spital privat multidisciplinar. După o anamneză completă și un consult amănunțit, medicul i-a recomandat singurul tratament care putea vindeca hernia – o intervenție chirurgicală.

Am ajuns la spital cu îngrijorările firești ale omului care nu mai fusese niciodată operat: cea legată de operația în sine și cea referitoare la condițiile din spital. Pentru că mai călcasem, din păcate, prin spitalele de stat. SANADOR mi-a spulberat însă ambele temeri! Personalul auxiliar s-a comportat exemplar din momentul în care am fost preluat de la recepție și până în momentul în care am părăsit spitalul. În caz de nevoie, cineva ajungea în cameră în mai puțin de 30 de secunde!”, povestește pacientul.

În cazul lui Cătălin, Dr. Teodor Buliga a optat pentru operație de hernie inghinală realizată robotic, chirurgia minim invazivă fiind considerată cea mai sigură opțiune de tratament. Ambele hernii au fost tratate în același timp operator. Operația a decurs fără probleme și s-a finalizat cu succes. Fiind o intervenție minim invazivă, recuperarea a fost rapidă, iar pacientul a fost externat la scurt timp după operație.

Deși brațele care m-au operat au fost robotice, ele au fost ghidate de Dr. Teodor Buliga în așa fel încât, la doar câteva zile de la operație, durerile dispăruseră aproape complet. La o săptămână, deja nu mai aveam niciun disconfort. La patru săptămâni, recuperarea a fost completă. Relația cu medicul a fost excepțională, atât înainte de operație, când am luat împreună decizia că o intervenție robotică e cea mai bună cale de urmat, cât și postoperator, când am putut apela la sfaturi care să-mi ajute recuperarea și revenirea treptată la viața și la obiceiurile de dinainte, cum ar fi mersul pe bicicletă”, adaugă Cătălin.

La Spitalul Clinic SANADOR, pacienții cu hernii abdominale, inclusiv cu hernie inghinală, beneficiază de tratament chirurgical realizat, ori de câte ori este posibil, minim invaziv – laparoscopic sau robotic. Atunci când există indicație pentru chirurgie robotică, intervențiile sunt efectuate în condiții de maximă siguranță, de medici foarte bine pregătiți și cu vastă experiență , cu ajutorul celui mai avansat robot chirurgical existent în acest moment în lume - da Vinci Xi.

Pentru pacienți, avantajele unei operații asistate robotic sunt multiple: incizii de mici dimensiuni, risc de complicații redus, recuperare rapidă și spitalizare de scurtă durată. La Spitalul Clinic SANADOR, toate intervențiile chirurgicale sunt realizate într-unul dintre cele mai avansate blocuri operatorii din țară, iar pacienții primesc îngrijiri avansate pe Secția de Anestezie și Terapie Intensivă, acreditată ca secție ATI de categoria I – nivel de competență extinsă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Tunelurile secrete ale Bucureștiului: de la planul de fugă al lui Ceaușescu la...
Digi FM
Imagini şocante în noaptea de Revelion. Un şofer a fost filmat în timp ce se învârte cu maşina într-un sens...
Pro FM
Fostul bodyguard al lui Whitney Houston, tentat să „renunțe la tot” de dragul cântăreței: „Siguranța ei era...
Film Now
A divorțat, iar acum iubește din nou. Fratele lui Ben Affleck, surprins alături de partenera lui mai tânără...
Adevarul
Daniel David îi răspunde lui Călin Georgescu: „Sunt surprins că un om al păcii caută, de fapt, războiul”
Newsweek
Pensia pe ianuarie intră pe card cu întârziere. Casa de pensii anunță care e motivul
Digi FM
România, inclusă de CNN printre cele mai bune locuri de vizitat în 2025. Cum este descrisă destinaţia...
Digi World
Câte minute de viaţă pierd fumătorii cu o singură ţigară. Concluziile celei mai noi analize a oamenilor de...
Digi Animal World
Ce s-a întâmplat cu un câine la 15 minute după ce stăpânul său a murit. Familia a fost devastată
Film Now
Kevin Sorbo, protagonistul serialului Hercule, spune că a fost pus pe "lista neagră" de la Hollywood din...
UTV
26 de filme pe care trebuie sa le vezi neaparat pana la sfarsitul anului 2025