Cetățenii străini care vor să se vaccineze anti-COVID în România o vor putea face contra cost

Data publicării:
Un cadru medical vaccinează o femeie.
Vaccin împotriva COVID-19. Foto: Profimedia

Cetățenii străini care vor să se vaccineze anti-COVID în România o vor putea face contra cost. Tariful propus de Ministerul Sănătății este 150 de lei, conform unui proiect de ordonanță de urgență pus în dezbatere publică.

Andreea Georgescu, jurnalist Digi24: Proiectul de act normativ vine în condițiile în care cererea de vaccinare a scăzut foarte mult în România, însă țara noastră are în continuare doze de vaccin disponibile, ca urmare a celor 4 contracte încheiate cu cei 4 furnizori ale căror produse de vaccinare împotriva COVID-19 au fost aprobate pentru utilizare la nivelul Uniunii Europene, motiv pentru care este propus acest proiect de OUG, care vine să găsească o soluție pentru utilizarea dozelor de vaccin înainte ca acestea să expire.

Posibilitatea oferită cetățenilor străini din afara UE de a se vaccina anti-COVID-19 în România este oferită contra cost - 150 de lei ar costa o doză.

Proiectul de act normativ prevede și constituirea unei liste de unități sanitare, de spitale unde să existe această posibilitate, care să aibă deja cabinete de vaccinare împotriva COVID-19.

Banii au urma să fie încasați într-un cont separat deshis pe numele unității sanitare respective, iar apoi ei să fie vărsați în bugetul de stat.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri