Rafila, în scandalul de la Spitalul Pantelimon: „Nu am de ce să demisionez”

Data actualizării: Data publicării:
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. Foto: Inquam Photos / Cornel Putan

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat joi că nu are motive să îşi dea demisia în scandalul de la Spitalul Sf Pantelimon, pentru că infracţiunea vizată - omor premeditat - nu este responsabilitatea ministerului său.

„Eu nu am de ce să-mi asum personal această situaţie pentru că acolo este vorba de o infracţiune care presupune un omor premeditat şi într-o astfel de situaţie nu cred în niciun fel că este responsabilitatea mea sau a Ministerului Sănătăţii pentru astfel de acuze. Deci din punctul ăsta de vedere nu am de ce să demisionez, noi avem foarte multe proiecte, reconstruim sistemul de sănătate, reformăm sistemul de sănătate, aşa că chestiune care pune în dubiu pentru că a creat foarte multă emoţie, dar demisia pentru ceva pe care nu puteam în nicun fel nici să controlăm, nici să influenţăm... pentru că încă ceva, e un lucru pe care vă rog să-l reţineţi: nimeni nu poate interveni în ceea ce priveşte decizia medicală individuală a medicului, nu poate nici ministrul Sănătăţii, nici managerul institutului, este decizia lui profesională”, a afirmat Alexandru Rafila întrebat, joi, dacă crede că ar trebui să renunţe la funcţia de ministru în urma acuzaţiilor de la Spitalul Sfântul Pantelimon.

După ce doi medici de la Secţia de Anestezie - Terapie Intensivă a Spitalului Sfântu Pantelimon din Bucureşti acuzaţi de omor calificat cu premeditare au fost reţinuţi în urma morţii unui pacient de 54 de ani căruia i-au scăzut nejustificat doza de noradrenalină, reprezentanţii mai multor formaţiuni politice au solicitat demisia ministrului Sănătăţii.

Citește și:

Medicii de la ATI din Spitalul Sf. Pantelimon îşi anunţă demisiile din gărzi. Şefa secţiei: „Nu ne este teamă de nimic”

Noradrenalina, medicamentul din scandalul de la spitalul Sf. Pantelimon. Cum se administrează și ce efecte are în organism

Procurorii fac precizări în dosarul doctoriţelor Spitalului Sf. Pantelimon acuzate de omor calificat cu premeditare

Șerban Bubenek, șeful Societății Române de ATI, despre cazul Sf Pantelimon: „Nu poate fi vorba în niciun caz de omor cu premeditare”

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri