"Vom cere să ne păstrăm staff-ul tehnic, spaţiile, logistica, nu să stăm unii peste alţii. Cred că lucrurile acestea vor fi acceptate", a menţionat un parlamentar, adăugând că aleşii UNPR deţin o sală, deşi sunt doar câţiva parlamentari şi formează un grup comun cu PSD.
Sursele citate au spus că, din calculele făcute "pe baza algoritmului", rezultă că noile grupuri PNL din Senat şi Cameră, formate în urma fuziunii grupurilor PDL cu PNL, ar trebui să deţină aceleaşi funcţii ca şi până acum în Birourile Permanente şi în comisii.
Dacă această situaţie nu va fi acceptată, atunci "pierderile vor fi împărţite", au mai precizat sursele menţionate.
În prezent, grupurile PNL şi PDL îşi desfăşoară activitatea în săli diferite, fiecare cu staff-ul şi logistica sa.
La sfârşitul sesiunii parlamentare, în Biroul Permanent al Camerei s-a discutat acest subiect şi a fost cerut un punct de vedere din partea Comisiei de regulament, având în vedere că fuziunea dintre PDL şi PNL a avut loc în octombrie, dar au rămas cu grupuri diferite.
Comisia de regulament a decis că modificările în structura conducerii comisiilor permanente şi în alte structuri se fac la începutul sesiunii parlamentare.
Liderii grupurilor PNL şi PDL din Camera Deputaţilor şi Senat au discutat marţi despre procedura de unificare a grupurilor parlamentare, începând din actuala sesiune, declarând că deciziile politice ale negocierilor vor aparţine conducerii noului PNL.