Fostul judecător CCR Toni Greblă ar putea deveni secretar general al Guvernului, el fiind propus pentru această funcţie în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD de către preşedintele partidului, Liviu Dragnea.
În prezent, funcţia este deţinută de Andreea Lambru.
Acceptarea funcţiei de secretar general al Guvernului de către Toni Greblă a fost primită cu aplauze în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD de vineri, fiind una unanimă, a declarat pentru AGERPRES secretarul general adjunct al partidului, Codrin Ştefănescu.
Potrivit acestuia, nominalizarea lui Toni Greblă reprezintă o recunoaştere pentru cariera lui şi totodată o reparaţie pentru "mizeriile suferite" de acesta "din partea unui sistem odios".
"Toni Greblă este o nominalizare excepţională pentru funcţia de secretar general al Guvenului. Este o recunoaştere pentru toată cariera lui, pentru experienţă, pentru expertiză şi nu în ultimul rând o reparaţie pentru toate mizeriile şi umilinţele la care a fost supus de un sistem absolut odios pe care noi îl denumim 'statul paralel'. Cazul domnului Toni Greblă, judecător la CCR, privind traficul de struţi este penibil şi grotesc şi a făcut înconjurul planetei. Cred că nu a fost ziar, televiziune din lume să nu vorbească despre România - ţară europeană în care oameni de acest calibru sunt scoşi din funcţie pentru nişte dosare de un sinistru total. În momentul în care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat în CExN că Toni Greblă a acceptat funcţia, pur şi simplu s-a aplaudat din suflet. A fost o decizie unanimă de acceptare şi în acelaşi timp o încântare pentru toţi membrii Comitetului Executiv", a precizat Codrin Ştefănescu.
Liderul PSD, Liviu Dragnea, forțează schimbarea șefei Secretariatului General al Guvernului, Andreea Lambru, și a mecanismului de avizare al actelor normative pentru a putea promova o eventuală OUG pe amnistie și grațiere fără să mai aștepte aprobarea ministerelor, declarau, la începutul acestei luni, pentru G4Media.ro, surse guvernamentale.
Citiți și:
Surse | Pregătiri pentru ordonanţe de urgenţă privind amnistia şi graţierea, dar şi Inspecţia Judiciară
Dragnea: Pe mine nu mă mai interesează OUG cu amnistia şi graţierea. Vor să o dea la Guvern, să o dea când vor
Judecătorii explică de ce l-au achitat pe Toni Greblă: A fost cumetrie, nu corupţie
În luna mai, judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis achitarea fostului judecător constituțional Toni Greblă în dosarul de corupție deschis de DNA împotriva lui. Și ceilalți patru inculpați din dosar au fost achitați. Decizia magistraților nu era însă definitivă.
Judecătorii Curţii Constituţionale nu pot fi reţinuţi, arestaţi, percheziţionaţi sau trimişi în judecată decât cu încuviinţarea plenului Curţii, la cererea procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a decis, în iunie, plenul Senatului, în calitate de for decizional.