Dragnea îl atacă pe președintele Radioului public, un apropiat al lui Ponta
Liviu Dragnea l-a acuzat, marţi, în Parlament, pe Ovidiu Miculescu, președintele Radioului public și un apropiat al lui Victor Ponta, că l-ar fi amenințat pe liderul deputaţilor social-democraţi, Florin Pâslaru. Acuzația este respinsă de Ovidiu Miculescu, numit de Parlament în această funcție în vara lui 2012 și în 2014, la propunerea PSD, pe când era condus de Victor Ponta.
"Declar acum, public, că această pretinsă discuţie telefonică cu vreun lider de grup parlamentar, invocată de domnul Dragnea, nu a avut loc şi că toate afirmaţiile acestuia sunt neadevăruri flagrante. Ceea ce se întâmplă în cazul de faţă este în egală măsură înfricoşător şi revoltător. Asistăm la o incredibilă ambuscadă politică, cu unicul scop de a vulnerabiliza şi, ulterior, acapara politic Radio România”, a adăugat Ovidiu Miculescu.
”Contest ferm acuzaţiile domnului Liviu Dragnea, preşedintele Partidului Social Democrat, susţinute de la tribuna Camerei Deputaţilor. Precizez că afirmaţiile domnului Dragnea sunt neadevăruri flagrante pe care le pot demonstra oricând. Dincolo de calitatea mea de Preşedinte Director General al Radio România, calitate în care mi-am exprimat adeseori îngrijorarea şi dezamăgirea profundă faţă de această măsură, sunt un om obişnuit şi nu văd cum ar fi putut interpreta oricine, vreodată, oricare din argumentele ridicate de mine în cadrul dezbaterilor ca pe o ameninţare", a mai scris Miculescu într-un comunicat.
Miculescu este un apropiat al lui Victor Ponta, făcând parte din cercul de apropiați ai fostului premier, fiindu-i și consultant pe probleme de comunicare politică, dar și partener de excursii și raliuri. El a fost numit membru al Consiliului de Administraţie al Radioului public în 2010 la propunerea PSD. La jumătatea mandatului acelui Consiliu de Administraţie, când a avut loc debarcarea Guvernului Ungureanu şi preluarea puterii de către PSD şi PNL, Miculescu l-a înlocuit pe Demeter Andras (cel care fusese susținut de PDL și UDMR în funcția de președinte-director general) cu sprijinul PSD.
În 2014, Miculescu a preluat din nou conducerea SRR, nominalizat fiind tot de PSD-ul condus de Victor Ponta. Mandatul este de patru ani, iar acum CA se află la mijlocul mandatului. Declarațiile lui Liviu Dragnea amenințătoare la adresa lui Miculescu ar putea indica intenția unora dintre social-democrați de a demite actualul CA sau de a-l schimba din funcție pe Ovidiu Miculescu. PSD a mai schimbat conducerea SRR nu doar în 2012, ci și în 2001, când l-a demis în Parlament pe Andrei Dimitriu (susținut de CDR) și l-a numit pe Dragoș Șeuleanu, un angajat al SRR și un apropiat al lui Adrian Năstase (liderul de atunci al social-democraților).
Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, în unanimitate, în calitate de for decizional, proiectul de lege al PSD privind eliminarea unor taxe nefiscale, printre care şi cea Radio-TV, reintrodusă de plen la cererea lui Liviu Dragnea, după ce Comisia pentru buget a decis scoaterea ei din proiect, motiv pentru care PNL ameninţă că vor depune o sesizare la CCR.
Legea a trecut cu 225 de voturi, fiind unanimitate. Pentru proiect au votat inclusiv liberalii, care au anunţat că legea, "în ansamblu", este bună, dar critică eliminarea unor taxe, precum cea a taxei Radio-TV, şi a celei pentru paşapoartele temporare, care ar încuraja eliberarea lor şi ar putea crea probleme pentru regimul vizelor în state precum SUA şi Japonia.
În proiectul care a trecut de Parlament, a fost eliminată şi taxa Radio-TV. Cererea de reintroducere a prevederii privind eliminarea ei a fost făcută de liderul PSD Liviu Dragnea în timpul dezbaterilor din plen de marţi.
Taxa radio-tv reprezintă cea mai mare parte a veniturilor proprii atât ale SRR, cât și ale TVR, instituții alimentate de la bugetul de stat cu fonduri pentru releele de difuzare a emisiei, care țin de ANCOM. O proporție considerabilă a banilor obținuți din veniturile proprii asigură plata salariilor celor aproximativ 3.000 de salariați în fiecare dintre cele două instituții. La SRR, salariul mediu oscilează în jurul sumei de 2.600 lei.
SRR a desfășurat în ultimele zile o campanie media prin intermediul căreia s-a opus eliminării taxei radio-tv, considerând că ar fi o pierdere a independenței editoriale.
Taxa radio-tv era obligatorie atât pentru persoanele fizice, cât și pentru cele fizice, iar din 2001 plata acesteia a fost inclusă în factura de electricitate.
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News