„Consilierii prezidențiali nu vor face parte nici din comitetul de inițiativă, nici din partid pentru că așa am conceput proiectul de la început. Ne-am propus să creăm fundația pentru a avea o capacitate de interacțiune cu societatea, alta decât cea pe care partidele politice o dezvoltă azi. Ne dorim, chiar dacă este atipic ca o fundație să genereze un partid, ne dorim să nu amestecăm lucrurile și să generăm alt gen de atitudine și, mai ales, poate respingerea din partea societății. Dorim să rămânem la nivelul analizei și ideilor”, a declarat Cristian Diaconescu la Digi24.
Consilierul prezidențial a insistat asupra faptului că Fundația Mișcarea Populară nu se transformă într-un partid, ci „ rămâne acea insitituție neguvernamentală care ar urma să aibă viziuni politice și proiecte politice și în care președintele Băsescu urmează să se întoarcă după ce își va încheia mandatul la Cotroceni”.
Acesta a explicat cum a luat naștere ideea înființării unui partid.
„Din discuțiile pe care le-am avut în țară, a rezultat dorința oamenilor de a avea și o dimensiune de implemenare politică, un instrument prin care aceste concluzii politice ale Fundației să fie aplicate și a apărut ideea creării unui partid”, a afirmat Diaconescu.
Fundația Mișcarea Populară va avea totuși o contribuție decisivă în strângerea de semnături, în constituirea programului și a statului partidului.
„În acest moment avem nevoie să înțelegem ce doresc cei 58% din cetățenii români care au așteptări de la clasa politică, au nemulțumiri, ale căror expresie publică lipsește. În plus, există o serie de proiecte ale președintelui Traian Băsescu care vizează modernizarea României și care trebuie sprijinite și avem clar în perspectiva politică atitudini care țin de la modificarea Constituției, până la modernizarea statului”, a mai mărturisit Cristian Diaconescu.
Oricine dorește se poate asocia partidului de centru-dreapta, nefiind un impediment faptul că a făcut sau face politică, a mai adăugat consilierul prezidențial.
Întrebat fiind de către jurnalista Elena Vijulie dacă există posibilitatea ca Elena Udrea să facă parte din partidul Mișcarea Populară, Cristian Diaconescu a răspuns: „Elena Udrea este un politician tânăr, activ, care ar putea reprezenta o dinamică foarte interesantă pentru un nou partid”.
T. Băsescu lipsește de la Zagreb. C. Diaconescu: „Președintele a ținut neaparat să participe la prezentarea raportului Comisiei prezidenţiale pentru agricultură”
Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, va reprezenta România duminică seară la ceremonia organizată la Zagreb, cu prilejul aderării Croaţiei la Uniunea Europeană, începând de la 1 iulie 2013.
Consilierul prezidențial Cristian Diaconescu a justificat absența președintelui României prin faptul că șeful statului a dorit să participe la prezentarea raportului Comisiei prezidenţiale pentru agricultură.
„Mâine avem organizat la Palatul Cotroceni un eveniment pe care îl considerăm extrem de important. Comisia prezidențială privind agriculura românească își termină activitatea și prezintă raportul. Președintele a ținut neaparat să fie prezent la această expunere și să aibă o discuție cu cei care mâine vor participa la această lansare a raporturlui. Din evaluările președintelui și ale noastre a fost mai important să rămână aici și să discute cu oamenii care lucrează în agricultură pe o tema atât de sensibilă pentru România”, a explicat Cristian Diaconescu.
Citiți și:
Sărbătoare la Zagreb. Croaţii se pregătesc pentru aderarea la UE
Fundația Mișcarea Populară va avea un partid
Preocupările lui T. Băsescu după ce nu va mai fi președinte: agricultura și Mișcarea Populară