Ciucă, întrebat dacă poate izbucni Al Treilea Război Mondial: „Este cea mai mare tragedie pe care oamenii pot să o trăiască”

Data actualizării: Data publicării:
Liderul PNL Nicolae Ciucă FOTO Profimedia
Liderul PNL Nicolae Ciucă FOTO Profimedia

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat miercuri, la România TV, întrebat dacă în contextul conflictului din Orientul Mijlociu suntem mai aproape de Al Treilea Război Mondial, că „ne dorim ca acesta să nu înceapă”. „Este cea mai mare tragedie pe care oamenii pot să o trăiască, fiind provocată de ei înşişi”, a spus Ciucă. 

Liberalul a vorbit despre conflictele armate din Ucraina şi din Orientul Mijlociu şi s-a referit la dronele căzute pe teritoriul României.

El a spus că țara noastră este capabilă să îşi apere teritoriul şi că, marţi seară, când drone sau bucăţi de drone ruseşti au căzut în zona localităţii Isaccea au fost ridicate 4 avioane de luptă.

„Am avut şansa că aceste drone au căzut în afara spaţiilor locuite. Nu ne bazăm pe noroc. Au fost discuţii şi raportări la nivelul instituţiilor statului care au prezentat elementele de dispozitiv care au fost dislocate în zona de graniţă. De fiecare dată când apar astfel de vectori care se îndreaptă spre teritoriul naţional, avem elementele de poliţie aeriană românească. Azi noapte au fost ridicate 4 avioane, două F16 aparţinând Forţelor Aeriene Româneşi două F18 aparţinând Forţelor Aeriene Spaniole care execută misiunea de poliţie aeriană a NATO în România”, a declarat Ciucă, potrivit News.ro.

Întrebat ce se va întâmpla dacă pe teritoriul României vor ajunge deodată bombe cum s-a întâmplat în Israel, Ciucă a răspuns că acest lucru nu se poate întâmpla.

„Nu se va întâmpla chestiunea asta. Pentru că dacă ele... asta înseamnă că Rusia va ataca un teritoriu al unei ţări NATO. Tot demersul se va interpreta prin activarea articolului 5, de aici şi lucrurile degenerează către ceea ce nu ne dorim niciunul dintre noi”, a declarat Ciucă.

Despre un Al Treilea Război Mondial

Nicolae Ciucă a mai fost întrebat când şi dacă începe Al Treilea Război Mondial, el afirmând că ar fi cea mai mare tragedie.

„Ne dorim să nu înceapă. Este cea mai mare tragedie pe care oamenii pot să o trăiască, fiind provocată de ei înşişi pentru că trebuie să ne întoarcem în istorie, să vedem ce s-a întâmplat în cele două conflagraţii mondiale (...) Apar o serie de analişti care susţin că acest conflict se desfăşoară în parametri controlabili. De către cine şi până la ce moment? Pentru că e suficient să se producă o greşeală din partea cuiva şi pe un astfel de scenariu care e în derulare, să nu mai poată să mai controleze nimeni evoluţia următoare. Ca atare, eu condamn că toată puterea mea atacul Iranului asupra Israelului”, a declarat Nicolae Ciucă.

De asemenea, Nicolae Ciucă a adăugat că este responsabilitatea României să nu intre în război.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Un gunoi oribil, o rușine – Un tablou atârnat pe peretele sufrageriei și spălat cu detergent, evaluat la 12...
Digi FM
Răsturnare de situație. Irinel Columbeanu nu a primit bani din partea lui Mr. Pink, soțul Monicăi Gabor. Cine...
Pro FM
Are 53 de ani, dar se mândrește cu o siluetă de invidiat. Monica Anghel, imaginea care i-a cucerit pe fani...
Film Now
Pamela Anderson, declarații emoționante despre schimbările din viața ei: „Sunt pe drumul meu, unul nou...
Adevarul
Lipă, arătată cu degetul pentru scandalul din sportul românesc: „Ea a refuzat să plătească medaliații!“
Newsweek
În ce zi România trece la ora de iarnă? Ce afecțiuni se pot declanșa dacă dormim mai mult
Digi FM
Radu Ștefan Bănică, protector cu sora lui mai mică, Violeta: "Îndepărtez băieții după ce văd că nu sunt ce...
Digi World
Trei obiceiuri pe care să le prioritizezi pentru o viață lungă. Somnul e mai important decât ai putea crede
Digi Animal World
Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit
Film Now
Detaliul din Titanic pe care James Cameron l-a făcut public după mai bine de 20 de ani: “Uitați-vă cu atenție”
UTV
David Popovici si-a scos la licitatie echipamentul purtat la JO de la Paris, pentru o cauza nobila. „Dincolo...