Ciolacu, replică acidă pentru Geoană: Să spună un angajat al NATO că nu trebuie să răspundă unui stat membru, mi se pare noaptea minţii

Data publicării:
BUCURESTI - LANSARE - CCARTA ALBA A IMM-URILOR - 16 IUL 2024
Premierul Marcel Ciolacu. Foto: Inquam Photos / George Călin

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, că i se pare „de noaptea minții” ca un angajat al NATO, fie el și secretar general adjunct, să nu răspundă unui stat membru. Afirmația vine după ce Mircea Geoană a spus la Digi24 că nu e treaba lui Ciolacu ce face el în cadrul Alianței și că mai bine și-ar vedea de mandatul lui ca prim-ministru al României.

Premierul Marcel Ciolacu a făcut declaraţii, vineri, după ce a mers împreună cu ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, la sistemul de irigaţii SPA Nămoloasa.

Premierul a fost întrebat cum comentează afirmaţiile făcute în urmă cu o zi de secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, care îl vizau.

„În primul rând nu trebuie să dau o replică, ce fac eu pentru români v-am spus mai devreme şi eu şi domnul ministru ( al Agriculturii, nr) şi cred că am multe defecte, dar comunicarea cu dumneavoastră, nu ştiu dacă e de bine sau de rău, dar a devenit o plăcere să vă răspund la toate întrebările, indiferent cât de incomode sunt”, a spus Ciolacu.

El a continuat: Eu vă întreb ceva, dacă nu vă supăraţi. Sunt prim-ministrul României. România este stat membru NATO. Să îmi spună un angajat al NATO, fie el şi Secretar general adjunct, că nu trebuie să răspundă unui stat membru NATO, mi se pare deja de noaptea minţii.

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, căruia premierul Marcel Ciolacu i-a cerut să prezinte ce a făcut pentru România din această funcţie, a afirmat că adevăratele întrebări sunt de ce România a atins doar 70 de ţinte din PNRR din 518 până în acest moment, de ce absorbţia de bani din PNRR este de doar 8% şi de ce reformele sunt doar la 14%.

„Cu tot respectul pentru oricine, conduc această alianţă de 32 de ţări, un miliard de oameni, îmi fac treaba bine şi pentru România am făcut şi fac lucruri şi voi face lucruri în continuare. Deci, nu-i treaba domnului Ciolacu ce am făcut eu la NATO. Treaba domnului Ciolacu este să spună ce face ca prim-ministru al României şi acolo sunt întrebări foarte mari. De ce avem un deficit de 7% din PIB în trimestrul unu şi va fi proabil 9% când angajamentul nostru să a fost să fim în 2024 cu 2,4% deficit? De ce avem 70 de ţinte din PNRR din 518 atinse în acest moment? Astea sunt tebările adevărate”, a declarat, joi seară, la Digi 24, Mircea Geoană.

 

Editor : Loredana Bancăș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Ce a ajuns să facă Octavian Bellu după ce s-a retras din gimnastică. Meseria neașteptată pe care o practică...
Digi FM
O pacientă a scăpat de operație, după cinci ore de „zgâlțâieli” pe drumul dintre Sălaj și Brașov
Pro FM
Mihai Bobonete a stârnit hohote de râs cu comentariul la pozele Mădălinei Ghenea: "Sunt neliniștit cu găurile...
Film Now
James Bond, imposibil de recunoscut. Daniel Craig, cu părul lung, în blugi și tricou, departe de imaginea...
Adevarul
Șeful serviciului de informații al armatei ucrainene anunță „schimbări serioase” în blocul de putere al Rusiei
Newsweek
1.100.000 de pensionari iau 500 lei în plus la pensie de la 1 ianuarie. În ce domenii au activat?
Digi FM
Dezvăluiri despre puștiul de 14 ani care a ucis doi colegi și două cadre didactice în SUA. Mama lui fusese...
Digi World
Doi tineri au stat o noapte într-o cameră de hotel cu pereți din sticlă transparentă. Provocarea i-a prins...
Digi Animal World
Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia
Film Now
Puștiul din "Singur acasă" e azi bărbat în toată firea și un tată dedicat. Cât de adorabili sunt copiii lui...
UTV
ABBA ii spune lui Trump sa nu-i mai foloseasca muzica la mitingurile electorale