Exclusiv Geoană îi răspunde lui Ciolacu: Nu e treaba lui ce fac la NATO, să spună el ce face ca prim-ministru pentru România

Data actualizării: Data publicării:
ciolacu-geoana-1536x874
Marcel Ciolacu și Mircea Geoană. Sursă colaj foto: Inquam Photos

Mircea Geoană a declarat miercuri, în emisiunea Jurnalul de seară, la Digi24, că nu e treaba lui Marcel Ciolacu ce face el în cadrul NATO și că mai bine ar explica premierul ce face pentru România. Declarația vine după ce liderul PSD i-a cerut să spună cum a ajutat România în calitate de secretar adjunct al Alianței. 

„Cu ce am făcut la NATO, cu tot respectul pentru oricine, conduc această Alianță de 32 de țări, un miliard de oameni, îmi fac treaba bine pentru NATO și pentru România. Nu e treaba domnului Ciolacu. Domnul Ciolacu trebuie să spună ce face ca prim-ministru al României, acolo sunt întrebări foarte mari. De ce avem un deficit de 7% în trimestrul 1, și probabil vom fi la 9% la finalul anului, când angajamentul nostru a fost să fim în 2024 cu 2,4% deficit? De ce avem 70 de ținte din PNRR din 518 atinse în acest moment? Acestea sunt întrebările adevărate. De ce avem o rată de absorbție din PNRR de 8%, de ce din măsurile de reformă doar 14% sunt îndeplinite? Cred că răspunsurile pe care trebuie să-l dea prim-ministru în fața țării sunt mai aproape de pielea și buzunarul românului. Pentru că asta înseamnă inflație mare, ban scump, credite scumpe, putere de cumpărare erodată, în special pentru cei vulnerabili, salarii mici, pensii mici. Cred că prim-ministrul unei țări, indiferent dacă îl va chema Ciolacu sau altcumva, trebuie să-și vadă de mandatul lui, de mandatul meu îmi văd singur de treabă”, a declarat Mircea Geoană.

Geoană îi ironizează pe Ciolacu

Întrebat ce relație are cu Marcel Ciolacu, Geoană a răspuns: „O relație interesantă pentru că pe de-o parte îl văd cum se zbate, încearcă să facă niște lucruri, unele ies, altele nu. Sunt un pic ca un om un pic mai experimentat în viață și în ale politicii. Înțeleg ce frământări are că nu e ușor să iei o decizie să candidezi, riscurile sunt mari, partidul e complicat, el știe acest lucru. Pe de altă parte e decizia lui ce face și a colegilor lui din PSD ce fac, mă uit cu detașare interesantă, cam ăsta e diagnosticul meu. Detașare în sensul că nu e meciul meu, ce fac ei în partidele din România.

„Voi fi candidat independent 100%”

Despre posibilitatea să fie candidatul PSD la prezidențiale, Mircea Geoană a spus: „Candidat independent voi fi 100%, dacă îmi voi anunța candidatura va fi independentă, aici nu există niciun fel de ezitare, de dubiu din partea mea. Eu când am zis că va fi anul independenților, s-a întâmplat, am spus-o pentru că asta cred că vrea lumea. Fie vorba între noi un grup de oameni au acaparat puterea, au hiperpolitizat statul, au pus oameni incompetenți care nu performează. De aceea când spun independent cu o agendă de schimbare profundă. Cei care vor independență, nu o perpetuare a sistemului politic, accept implicarea lor într-un proiect”.

 

Editor : Loredana Bancăș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Ce a ajuns să facă Octavian Bellu după ce s-a retras din gimnastică. Meseria neașteptată pe care o practică...
Digi FM
O pacientă a scăpat de operație, după cinci ore de „zgâlțâieli” pe drumul dintre Sălaj și Brașov
Pro FM
Mihai Bobonete a stârnit hohote de râs cu comentariul la pozele Mădălinei Ghenea: "Sunt neliniștit cu găurile...
Film Now
James Bond, imposibil de recunoscut. Daniel Craig, cu părul lung, în blugi și tricou, departe de imaginea...
Adevarul
Șeful serviciului de informații al armatei ucrainene anunță „schimbări serioase” în blocul de putere al Rusiei
Newsweek
1.100.000 de pensionari iau 500 lei în plus la pensie de la 1 ianuarie. În ce domenii au activat?
Digi FM
Dezvăluiri despre puștiul de 14 ani care a ucis doi colegi și două cadre didactice în SUA. Mama lui fusese...
Digi World
Doi tineri au stat o noapte într-o cameră de hotel cu pereți din sticlă transparentă. Provocarea i-a prins...
Digi Animal World
Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia
Film Now
Puștiul din "Singur acasă" e azi bărbat în toată firea și un tată dedicat. Cât de adorabili sunt copiii lui...
UTV
ABBA ii spune lui Trump sa nu-i mai foloseasca muzica la mitingurile electorale