Liderul PSD Iaşi, Mihai Chirica, a declarat, referindu-se la declaraţia lui Liviu Dragnea că partidul a avut tot timpul în istoria sa Chirici, că nu are nimic de împărţit cu liderul PSD, pentru că nu-i vizează scaunul, dar că este onorat de termenul folosit de Dragnea întrucât provine din grecescul "chirios", care înseamnă "domni", scrie News.ro.
"E onorant, sincer. Aceşti «Chirici» provin din grecescul «chirios» care înseamnă «domni», aşa scrie în greacă. Şi dacă suntem foarte mulţi domni în acest partid înseamnă că mai există o şansă pentru el. Domni vor mai fi în acest partid, sunt convins, şi vom reuşi să arătăm că social-democraţia este o politică mai mult decât necesară în România de astăzi. Sigur, eu nu pot să-mi permit, am totuşi o educaţie la care ţin foarte mult, să intru în dispute cu liderul partidului. Nu am nimic de împărţit pentru că nu vizez postul domnului Dragnea, chiar nu vreau”, a declarant presei, marţi după-amiază, liderul PSD Iaşi, Mihai Chirica.
El a adăugat că nu crede că prin ceea ce a afirmat a ofensat social-democraţia. Chirica a spus că disciplina de partid este necesară în orice formaţiune, dar că disciplina de partid are nevoie şi de raţiune.
"Disciplina este necesară atunci când exprimă lucrurile bune care aliniază partidul şi care îl conduc spre cele mai înalte culmi ale succesului. În momentul de faţă, se pare că vedem culmile în oglindă, în sens invers. Este nevoie să ne raliem cu toţii pentru o politică social-democrată europeană în care disciplina de partid nu se contrazice cu posibilitatea de a-ţi exprima un punct de vedere, lucru pe care îl promovez şi la Iaşi”, a adăugat liderul filialei judeţene PSD Iaşi, Mihai Chirica.
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marţi, că partidul a avut tot timpul în istoria lui "Chirici” care să vorbească de nevoia unei reformări, iar faţă de astfel de voci, partidul se va expima în zilele următoare. Dragnea a spus că nu există "fracturi” în PSD, ci există doar o singură "voce”, aceeaşi care l-a susţinut pe preşedintele Klaus Iohannis în zilele în care, cu toată susţinerea Coaliţei care câştigase alegerile, a refuzat-o pe Sevil Shhaideh pentru postul de premier.