Ce spune șeful AEP, Toni Greblă, despre posibilitatea „mutatului” voturilor de la Ciolacu la Simion la alegerile prezidențiale

Data actualizării: Data publicării:
ID270839_INQUAM_Photos_George_Calin
Președintele PSD Marcel Ciolacu (s), alături de Toni Greblă, șeful Autorității Electorale Permanente (AEP). Foto: Inquam Photos/George Călin

Președintele Autorității Electorale Permanente (AEP), Ton Greblă, a spus că, din punct de vedere tehnic, este „absolut imposibil” ca voturile de la un candidatul PSD la Președinția României, Marcel Ciolacu, să fie „mutate” la candidatul AUR, George Simion, după ce a fost întrebat despre acest scenariu. Totodată, Greblă a spus că AEP a îndeplinit toate activităţile pentru buna organizare a alegerilor prezidenţiale, informează Agerpres.

Potrivit lui Greblă, din punct de vedere tehnic, acest lucru este „absolut imposibil”, iar „astfel de alegaţii, de aşa-zise dezvăluiri, fără niciun fel de suport real, nu fac decât să slăbească încrederea alegătorilor în corectitudinea alegerilor”.

„Am spus-o de când am preluat acest mandat: eu nu voi intra în disputele politice, în disputele electorale, în disputele între competitorii politici. După cum vedeţi, nu am numit şi nici nu o să numesc niciodată un competitor, fie prin nume, fie prin apartenenţa acestuia la o formaţiune sau alta. Eu o să le spun simplu la toţi competitori politici, competitori electorali, astfel încât, în aceste dispute politice, eu şi Autoritatea Electorală nu vom interveni niciodată”, a afirmat Greblă, într-o conferinţă de presă, întrebat cum vede faptul că principalii candidaţi la Preşedinţie vorbesc despre „mutarea” unor voturi de la un competitor la altul, un exemplu fiind că PSD ar „muta” voturi la AUR.

Întrebat dacă tehnic acest lucru ar fi posibil, Greblă a răspuns că este „absolut imposibil”.

„Autoritatea Electorală Permanentă a îndeplinit până acum toată activităţile pentru buna organizare a acestui scrutin şi, de altfel, şi a scrutinului pentru parlamentare. Ceea ce spuneţi dumneavoastră este absolut imposibil. Oricine ar încerca nu poate să desigileze o urnă, să fure de acolo, să extragă nişte buletine de vot, pentru că Biroul secţiei de votare este compus din preşedinte şi locţiitor şi din şapte reprezentanţi ai competitorilor politici. Pot asista la derularea operaţiunii de votare observatori interni şi observatori internaţionali, candidaţii la respectivele funcţii şi, de asemenea, mass-media din România, fără niciun fel de acreditare, (...) prezentând legitimaţia de ziarist şi un document de identitate, astfel încât este foarte complicat de crezut că toţi aceia vor închide pentru cinci minute ochii şi cineva va face operaţiunea asta pe care aţi descris-o aici cu buletinele sau cu voturile”, a explicat Toni Greblă.

Conform acestuia, „din punct de vedere tehnic şi al securităţii votului, sunt luate toate măsurile pentru ca birourile electorale să desfăşoare în aşa fel activitatea încât fraudele să nu poată fi făcute”.

PNL acuză PSD că și-a „mandatat oameni” să pună minimum „10-20 de voturi” pro Simion

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a susţinut, marţi, că se fac demersuri astfel încât în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale să se confrunte liderii PSD, Marcel Ciolacu, şi AUR, George Simion.

Întrebat în legătură cu „planul secret” invocat de deputatul PNL Alexandru Muraru potrivit căruia PSD şi-ar fi mandatat oameni în fiecare secţie de votare să îi dea sufragiile lui Simion astfel încât să-l ducă şi cu sprijinul PSD în turul al doilea, Ciucă a replicat: „Este chiar mai mult decât atât. Domnul Muraru a vorbit de 10 - 20 de voturi, eu cred că este vorba de mai mult decât atât”.

Gigi Becali, patronul echipei FCSB şi candidat AUR la alegerile parlamentare, a declarat marţi seară, la Realitatea TV, că în urmă cu o lună şi jumătate a fost sunat de fostul lider PSD Viorel Hrebenciuc, care i-ar fi cerut ajutorul pentru a-l propulsa pe George Simion în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale.

De asemenea, Marcel Ciolacu, președintele PSD, a respins acuzațiile venite dinspre PNL, care susține că președintele PSD își dorește să intre în turul doi al alegerilor pezidențiale cu George Simion și că va direcționa o parte din voturile sale către liderul AUR. „O tâmpenie mai mare n-am auzit”, a spus Ciolacu.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Românii recunoscuți de Ungaria în Transilvania și de Imperiul Rus în Basarabia: hărțile care arătau până unde...
Digi FM
Oana Pellea o critică pe Alina Ceușan, după ce blonda s-a pozat cu picioarele sprijinite de balconul lojei de...
Pro FM
50 Cent, noi declarații despre scandalul în care este implicat Diddy: „Este ceea ce am spus de zece ani!”
Film Now
Actorul Jeremy Jackson, șocat să-și vadă fosta soție pe străzi, căutând prin gunoaie: "Să o pierd a fost...
Adevarul
Secretul unui somn odihnitor. Mineralul care te scapă de insomnie
Newsweek
În ce zile intră pensia pe luna noiembrie? Pentru care pensionari va veni cu 2 zile întârziere?
Digi FM
Luca, băiatul lui Laurențiu Reghecampf, mesaj tăios pentru Anamaria Prodan: "Nu sunt fiul ei. Nu este normal...
Digi World
Ce vezi în imagine, un câine sau o girafă? O iluzie optică a stârnit vâlvă pe rețelele sociale: „Să-mi spună...
Digi Animal World
Angajați de la o grădină zoologică din Anglia, apel pentru identificarea unei creaturi cu „aripi și coarne”...
Film Now
Cum a reacționat mama lui Jason Segal când l-a văzut gol-pușcă într-un film: "Era roșie ca o sfeclă. A dat un...
UTV
Naomi Hedman, fosta logodnica a lui Florin Ristei, s-a intors in Romania si are un nou iubit