„Am convingerea că în cazul Ramonei Mănescu, ca și în cazul lui Nini Săpunaru, nu există niciun motiv pentru care preşedintele ar putea să respingă această propunere”, a afirmat liderul PNL, în emisiunea „Kilometrul 0” de la Digi24.
Președintele liberal a detaliat de ce partidul i-a înaintat premierului Victor Ponta două nume pentru a alege persoana care va fi va transmite președintelui Traian Băsescu pentru a o numi la conducerea Ministerului Transporturilor.
Liderii Partidului Naţional Liberal au decis astăzi, în şedinţa Biroului Politic Național, să îi propună pe deputatul Nini Săpunaru și pe europarlamentarul Ramona Mănescu pentru şefia Ministerului Transporturilor.
După ce decizia a fost făcută publică, europarlamentarul PNL Ramona Mănescu a declarat, la Digi24, că nu a avut încă timp pentru a se gândi la plan de abordare a privatizării companiei de stat CFR Marfă, în eventualitatea preluării mandatului la șefia Ministerului Transporturilor, pentru care a fost propusă de PNL și acceptată de premierul Victor Ponta.
Anul trecut, Ramona Mănescu a fost acuzată de CSM că a afectat independența justiției.
O criză de 45 de zile
Mandatul la conducerea Transporturilor este deținut interimar de Victor Ponta și expiră luni, 26 august.
Criza a debutat pe 12 iulie 2013, când, printr-o decizie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, ministrul de atunci al Transporturilor, Relu Fenechiu, a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare. Era începutul unei poveşti care nici până acum nu şI-a găsit sfârşitul.
Şeful statului, Traian Băsescu, a semnat tot atunci decretul de revocare din funcţie a lui Relu Fenechiu şi îl numeşte pe premierul Victor Ponta ministru interimar.
Pe picior de plecare într-o vizită oficială în Spania, Victor Ponta îi trimite lui Traian Băsescu plicul cu nominalizarea Guvernului pentru Ministerul Transporturilor. Persoana propusă: Ovidiu Silaghi.
Totuși, pe 19 august 2013. Premierul Victor Ponta anunță că deputatul liberal Ovidiu Silaghi și-a retras candidatura la funcția de ministru al Transporturilor.
Asta se întâmpla la doar câteva ore după ce procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a solicitat Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie să sesizeze Camera Deputaţilor pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale împotriva deputatului Ovidiu Silaghi.
Mădălina Prundea