Referendumul pentru redenumirea judeţului Olt în Olt-romanaţi va fi invalidat, după ce numărul alegătorilor prezenţi a fost sub pragul minim de 30%. Este o a doua înfrângere pentru PSD în judeţul vicepremierului Paul Stănescu, după ce şi referendumul pentru familie a înregistrat o participare redusă. Pentru ambele referendumuri au făcut campanie şi PSD, dar şi Sebastian, Episcopul Slatinei şi Romanaţilor.
Citiţi şi: "Mărturisitori" ai manipulării". Perdanţii neaşteptaţi ai referendumului
"Am întârziat puţin cu declaraţiile pentru că am încercat prin organizaţia noastră să facem o numărătoare paralelă astfel încât să putem avea o estimare a prezenţei la vot, pentru că în momentul de faţă în unele secţii nici nu s-au deschis urnele, deci nu putem vorbi despre un rezultat al acestui referendum. Din estimările noastre, se pare că nici la Olt nu s-a atins pragul de 30%. Se pare că referendumurile atât cel naţional, cât şi cel local, din cauza lipsei de prezenţă, vor fi invalidate", a declarat, duminică seară, preşedintele executiv al PSD Olt, Marius Oprescu, citat de publicaţia locală, gazetanoua.ro.
„Nu vorbim de cauze sau urmări. Vreau să mulţumesc cetăţenilor din judeţul Olt. Cei prezenţi au ales să iasă la vot şi să-şi exprime dreptul indiferent de opţiunea avută. De asemenea, vreau să spun că a fost un demers democratic, acela de a supune cetăţenilor propunerea unei reparaţii istorice, susţinut de o iniţiativă civică. Majoritatea cetăţenilor din judeţul Olt, prin lipsa de prezenţă, a ales ca această schimbare să nu aibă loc. Vreau să mulţumesc cetăţenilor, primarilor, care au organizat aceste referendum impecabil, şi iată că Oltul n-a ţinut capul de afiş privind vreo problemă. Vreau să mulţumesc şi presei pentru că a relatat foarte bine intenţiile noastre privind referendumul local, iar populaţia a fost informată. Din păcate, lipsa de prezenţă la vot face ca ambele referendumuri să fie invalidate”, a conchis Marius Oprescu, potrivit aceleiaşi surse.