(P) Peste 24.000 de părinți cu copii grav bolnavi au beneficiat de 110.000 nopți gratuite de cazare în Casele Ronald McDonald

Data actualizării: Data publicării:
McHappy Day_main picture

În fiecare an, în România, sunt internați aproximativ 1 milion de copii, iar familiile acestora se confruntă cu provocarea de a fi departe de casă, de multe ori pentru perioade îndelungate. De aceea, de 26 de ani, Fundația pentru Copii Ronald McDonald și McDonald's sunt parteneri de misiune în România pentru a sprijini aceste familii cu copii spitalizați, care necesită îngrijiri medicale.

Cele trei Case Ronald McDonald, din București, Timișoara și Iași au devenit un refugiu sigur pentru părinții care își însoțesc copiii în spitale. De-a lungul timpului, aceste case au oferit peste 110.000 de nopți gratuite de cazare pentru 24.000 de părinți din 35 de județe din țară. Casele sunt mai mult decât simple locuri de cazare. Ele oferă mese calde, pachete cu bunuri de primă necesitate și sprijin psihologic pe toată durata spitalizării celor mici.

Din experiența noastră de 26 de ani pe plan local, știm că micii pacienți trec mai ușor peste perioada spitalizării și se vindecă mai repede dacă au familiile aproape. Un exemplu deosebit de emoționant este povestea unui băiețel spitalizat a cărei familii a petrecut aproape doi ani într-una dintre Casele Ronald McDonald, o perioadă record pentru noi. Ne bucurăm că am putut să le fim aproape și sperăm că, în acest fel, au primit sprijinul necesar într-o perioadă critică. Există zeci de astfel de povești care subliniază importanța suportului pentru familii pentru a rămâne aproape de copiii lor în timpul tratamentului”, a declarat Amalia Năstase, Președintele Fundației pentru Copii Ronald McDonald.

De asemenea, datorită donațiilor strânse de-a lungul anilor, Fundația pentru Copii Ronald McDonald și McDonald’s au reușit, pe lângă construcția celor 3 Case Ronald McDonald, să contribuie la dotarea spitalelor și secțiilor de pediatrie cu echipamente medicale moderne, îmbunătățind condițiile de tratament pentru micii pacienți și starea de bine a familiilor acestora. În cei 26 de ani de prezență în România, Fundația a investit peste 10 milioane de euro in comunitate.

De 26 de ani, suntem parteneri ai Fundației pentru Copii Ronald McDonald în România, oferind sprijin pentru a susține familiile aflate în cele mai dificile momente. Vom continua să ne implicăm, alături de partenerii noștri, cărora le suntem recunoscători, pentru a duce mai departe această misiune. Le mulțumim tuturor celor care se alătură eforturilor noastre și contribuie la strângerea de fonduri anuală, fonduri esențiale care permit Caselor Ronald McDonald să ofere suportul necesar părinților și copiilor spitalizați”, a declarat Valentin Truță, Director General Premier Restaurants România.

Dan ENe
fotograf

Modalități de donație pentru publicul larg

Anul acesta, campania McHappy Day se desfășoară în perioada 14-20 octombrie și strânge fonduri pentru a susține activitatea celor trei Case Ronald McDonald. Mesajul campaniei, „Un moment din timpul tău poate schimba o viață”, reflectă importanța timpului petrecut alături de un copil bolnav. Când un copil se află în spital pentru o perioadă lungă de timp, prezența părinților devine un element vital pentru vindecarea sa. Studiile arată că micii pacienți se recuperează mai rapid și sunt mai optimiști atunci când au familia alături.

Cei care doresc să susțină misiunea Fundației pentru Copii Ronald McDonald și să contribuie în cadrul campaniei, pot merge în oricare dintre restaurantele McDonald’s din țară. Mai mult, pentru fiecare Happy Meal achiziționat de clienți, în săptămâna 14-20 octombrie 2024, McDonald's în România va dona 1 leu către RMHC.

De asemenea, un alt mecanism disponibil celor care doresc să doneze este via SMS, prin trimiterea unui mesaj cu textul FAMILIE la 8845, activând o donație lunară în valoare de 2 euro, sau printr-o donație online, accesând pagina www.rmhc.ro/doneaza.

50 de ani de impact global

Anul acesta se celebrează și 50 de ani de la înființarea Fundației pentru Copii Ronald McDonald la nivel global. Din 1974, Fundația a schimbat viețile a milioane de familii din 62 de țări și regiuni, oferind 2,7 milioane de nopți de cazare în întreaga lume doar în 2023.
McDonald’s, alături de angajați, francizați, parteneri și clienți, a jucat un rol important în extinderea programelor și serviciilor Fundației. Această colaborare a permis Fundației să ajute milioane de părinți să rămână aproape de copiii lor grav bolnavi.

______

Valoarea donației este de 2 Euro/lună. Pentru a opri donația lunară trimite mesajul FAMILIE STOP la 8845. Suma alocată cauzei este de 2 Euro (nu se percepe TVA pentru donațiile de pe abonament). În rețelele Digi Mobil, Orange și Telekom România Mobile, pentru cartelele preplătite, TVA-ul a fost reținut la achiziționarea creditului. Pentru donațiile de pe cartele preplătite, în rețeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA. Campanie realizată cu sprijinul Digi Mobil, Orange Romania, Telekom Romania Mobile și Vodafone Romania.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
„L-am băgat și pe Gică Popescu în pușcărie, și cu ce ne-am ales?”. Revolta după scandalul sutelor de mii de...
Digi FM
Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea: „Încercăm să vindecăm haosul cu haos!” Imaginea în care apare cu...
Pro FM
Justin Bieber rupe tăcerea la mai bine de o lună după arestarea fostului său mentor, Sean „Diddy” Combs: „S-a...
Film Now
Filmul cu fiul lui Jack Nicholson în distribuție, în cinematografe. Ce încasări a avut la box office-ul global
Adevarul
„Explodează mămăliga ungurească”. Pentru că au picat Bac-ul la Română, mai mulți elevi maghiari dau...
Newsweek
Cine primește 55.000 lei în plus la pensie pentru care nu a muncit? Câți pensionari iau acest bonus?
Digi FM
Sabrina Ionescu, baschetbalistă de origine română, e campioană WNBA. S-a născut în California și e măritată...
Digi World
Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință
Digi Animal World
Ce a făcut un câine după ce a scăpat din lesa unei femei. Patrupedul s-a bucurat de o plimbare gratuită cu...
Film Now
Își țin relația secretă, dar sunt tot timpul împreună. Angelina Jolie și Akala, surprinși la premiera...
WhatsApp Image 2024-10-21 at 14.05.56 (1)
Congresul CORESTA 2024: Oportunități de colaborare pentru reducerea riscurilor asociate fumatului