Video O construcție în valoare de 1,5 milioane de euro, menită să marcheze Bătălia de la Podul Înalt, s-a prăbușit înainte de inaugurare

Data actualizării: Data publicării:
vaslui
Vântul puternic a pus la pământ construcția din lemn pe care autoritățile din Vaslui o ridicau pe locul bătăliei lui Ștefan cel Mare cu turcii. Foto: Captură video Digi24

Bătălia de la Podul Înalt, câștigată de Ștefan cel Mare, a fost pierdută însă de construcția menită să marcheze acest moment istoric. Clădirea, în valoare de un milion și jumătate de euro, s-a prăbușit înainte de inaugurare. Autoritățile iau în calcul o greșeală de proiectare sau de execuție, dar și un fenomen meteo rar, mai ales că în ultima săptămână în județ au fost mai multe avertizări de vijelii.

Vântul puternic a pus la pământ construcția din lemn pe care autoritățile din Vaslui o ridicau pe locul bătăliei lui Ștefan cel Mare cu turcii.

Ligia Pricopi, jurnalist Digi24: Clădirea se afla la Drumul Național 24, în vecinătatea statuii lui Ștefan cel Mare. Pilonii construcției nu mai există după vijeliile din ultima săptămână și după cum se poate vedea acoperișul a ajuns la nivelul solului.

Gândită să facă Podul Înalt cel mai important punct turistic din județ, clădirea nu a rezistat nici măcar până la inaugurarea programată la toamnă.

„A fost afectată de furtuna care s-a produs. Furtuna a avut o intensitate uriașă, eu n-am mai văzut niciodată în cei 67 de viață, n-am văzut niciodată o asemenea furtună. Dar de data aceasta ne-a lovit și pe noi și a cedat s-a prăbușit construcția de lemn”, spune Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui.

Localnicii susțin însă că lucrările au fost făcute mai degrabă de mântuială. „N-au lucrat de calitate, așa cred si vedeți furtunile astea dărâmă și ce-i puternic d-apoi ce-i făcut așa în grabă”, spune o localnică.

„Mi se pare stupid pentru că e o structură care e făcută să nu reziste și bani cheltuiți”, spune un localnic.

„E foarte rău că la noi se construiesc, se dărâmă știți cum e ca Manole cu Ana. E păcat pentru că Vasluiul nu e o zonă turistică, nu putem să-l promovăm în niciun fel”, mai spune o femeie.

Autoritățile au cerut o expertiză și susțin că pe viitor construcția ar putea fi mai bine gândită. „Poate că este bine ca lucrurile astea să le facem cu seriozitate și temeinic, astfel încât să ne luăm măsuri suplimentare de data aceasta, astfel încât sa preîntâmpinăm astfel de evenimente”, mai spune Dumitru Buzatu.

Proiectul, finanțat din bani europeni, presupune și restaurarea statuii lui Ștefan cel Mare precum și construirea unui teatru de vară.

 

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
„La populaţie oprim pur şi simplu atât energia electrică, cât şi gazele”: Cinismul lui Ceauşescu în iarna...
Digi FM
Adriana Bahmuțeanu a reușit să-și vadă copiii, la peste o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană: “Sunt...
Pro FM
Mândria supremă a Antoniei sunt copiii ei: "Cea mai mare realizare a mea". Reacțiile urmăritorilor: "Ce...
Film Now
Kaley Cuoco, schimabare radicală de look. Cum arată azi celebra Penny din „Big Bang Theory”
Adevarul
Concluzia sumbră a fostului comandant suprem al armatei ucrainene, după ce Coreea de Nord s-a implicat în...
Newsweek
ALERTĂ Formula de recalculare a pensiei, analizată de CCR. Cum pot fi anulate creșterile de pensii?
Digi FM
Denis Drăguș, împăcare neașteptată cu familia sa, cu care nu mai vorbise de cinci ani. Tatăl atacantului: „Am...
Digi World
Întâlnire de record. Cea mai scundă femeie din lume și cea mai înaltă femeie din lume s-au cunoscut: "A fost...
Digi Animal World
Un cadou total neașteptat de Crăciun. Reacția angajaților unui magazin când au găsit un șarpe în brazii...
Film Now
Johnny Depp: Toată lumea a fost împotriva mea. Nu am resentimente sau vreo rezervă de ură
UTV
Lidia Buble, inselata de fostul iubit: detaliul neasteptat care i-a dezvaluit adevarul despre „Maria”