Ministrul Apărării spune că piloţii români au început pregătirea în cadrul Centrului European de Instruire F-16 de la Feteşti

Data publicării:
piloti in carlinga unu avion f-16
Ministrul Apărării spune că piloţii români au început pregătirea în cadrul Centrului European de Instruire F-16 de la Feteşti.

Angel Tîlvăr, ministrul Apărării, anunţă joi că piloţii români au început pregătirea în cadrul Centrului European de Instruire F-16 de la Feteşti.

„Piloţii români au început pregătirea în cadrul Centrului European de Instruire F-16 de la Feteşti. Primul zbor a avut loc la începutul acestei săptămâni cu o aeronavă F-16 pusă la dispoziţie de Forţele Aeriene Regale ale Ţărilor de Jos, împreună cu un instructor aparţinând companiei Lockheed Martin”, anunţă ministrul într-o postare pe Facebook.

Angel Tîlvăr precizează că şapte piloţi români efectuează pregătirea teoretică şi practică în cadrul Centrului European de Instruire, dar şi la simulatorul F-16 aparţinând Forţelor Aeriene Române şi vor continua instruirea până la atingerea nivelului „Pregătit Pentru Misiune”.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri