Lasconi, prima reacție a unui contracandidat la investigația despre Geoană: S-a compromis pentru a doua oară pe relația cu Rusia

Data publicării:
BUCURESTI - USR - DECLARATII DE PRESA - 2 SEP 2024
Foto: Inquam Photos / George Călin

Elena Lasconi, președintele USR și candidatul partidului la alegerile prezidențiale, a transmis, marți, pe Facebook, că „domnul Geoană s-a compromis pentru a doua oară pe relația cu Rusia”, făcând referire la o investigație jurnalistică internațională care arată că Rareș Mănescu, fost primar din Sectorul 6, a înființat o firmă alături de un om de afaceri rus, presupus propagandist al Kremlinului, în timp ce se ocupa de campania lui Mircea Geoană pe vremea în care acesta era secretar general adjunct la NATO.

„Cu toții greșim. Important este să învățăm din greșeli și să nu le mai repetăm. Când vine însă vorba despre cea mai importantă funcție în stat, nicio greșeală nu este permisă, căci atunci nu mai discutăm despre o persoană fizică, ci despre cineva de ale cărui decizii depinde o națiune întreaga.

În cazul mult mediatizat al domnului Geoană, asistăm la o vulnerabilizare cu repetiție. Domnul Geoană s-a compromis pentru a doua oară pe relația cu Rusia. În 2009, a vizitat Moscova pe ascuns, cu speranța că va primi de acolo sprijin și indulgență. Ce oroare! În 2024, aflăm că unul dintre cei mai apropiați oameni ai săi are o relație de afaceri cu oamenii lui Vladimir Putin.

Este de neînțeles cum de o persoană cu o astfel de experiență poate fi atât de vulnerabilă la subversiunile rusești, cum de o astfel de persoană poate fi infiltrată atât de ușor de oamenii Moscovei”, arată un mesaj transmis de Elena Lasconi pe Facebook.

Un coordonator al campaniei lui Mircea Geoană este partener de afaceri cu un propagandist rus, care a fost în Crimeea de cel puțin 10 ori după anexarea ilegală din 2014, dezvăluie o investigație internațională.

Investigația a fost realizată de jurnaliștii rețelei The Organised Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP) și au participat reporteri Context.ro din România, Delfi, Dossier Center, Rise Moldova și reporter.london.

Concret, aceștia arată că Rareș Mănescu, fost primar din Sectorul 6, a înființat o firmă alături de un om de afaceri rus în timp ce se ocupa de campania lui Mircea Geoană pe vremea în care acesta era secretar general adjunct la NATO.

Potrivit investigației, fostul liberal Rareș Mănescu a înregistrat în Ilfov o companie alături de un om de afaceri rus, Aleksei Kozlov, care spune că este specialist în acvacultură și autodeclarat fanatic al pescuitului.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Ce se întâmplă cu Elena Udrea. Decizia ÎCCJ a fost făcută publică, fostul ministru...
Digi FM
Răsturnare de situație. Irinel Columbeanu nu a primit bani din partea lui Mr. Pink, soțul Monicăi Gabor. Cine...
Pro FM
Reacția Selenei Gomez când a fost întrebată despre statutul său de miliardară: „Este o lipsă de respect să...
Film Now
Imaginea care a dat-o de gol pe Angelina Jolie, după ce s-a zvonit că are o relație cu rapperul Akala. Fanii...
Adevarul
Sportul românesc, oglinda societății: culisele scandalului care a zguduit ANS după dezvăluirile Adevărul
Newsweek
DOCUMENT Pensie crescută cu 40% dacă ai grupe de muncă și cu 75% pentru condiții speciale. De când?
Digi FM
Radu Ștefan Bănică, protector cu sora lui mai mică, Violeta: "Îndepărtez băieții după ce văd că nu sunt ce...
Digi World
Cu ce să speli fructele și legumele eficient, ieftin și simplu, pentru a elimina pesticidele, bacteriile sau...
Digi Animal World
Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit
Film Now
În anii '80 era fenomenală în "Dinastia", astăzi are 91 de ani și nu renunță la aparițiile elegante. Joan...
UTV
David Popovici si-a scos la licitatie echipamentul purtat la JO de la Paris, pentru o cauza nobila. „Dincolo...