Video Rușii au pus mâna pe un tanc Leopard aproape intact și l-au dus în laboratoarele Uralvagonzavod pentru „disecție”

Data actualizării: Data publicării:
Tanc Leopard
Până în prezent, 200 de tancuri Leopard 2 au fost livrate Ucrainei din diferite țări, inclusiv Germania, Polonia, Norvegia și Canada. Foto: Profimedia

Un tanc Leopard german aproape intact, transportat pe un trailer, a fost filmat intrând pe porțile uzinelor Uralvagonzavod.

Nu este clar când a ajuns tancul la Uralvagonzavod, dar videoclipul a fost publicat pe 30 septembrie pe contul oficial de Telegram al Uralvagonzavod. Vehiculul a fost transportat noaptea, de un camion cu remorcă și acoperit cu o prelată, iar o macara aștepta la fața locului pentru a-l descărca. După ce a fost coborât de pe trailer, prelata a fost îndepărtată și s-a putut observa că tancul era în stare foarte bună: pe caroserie erau prezente urmele unor lovituri foarte mici.

„Vehiculul inamic este în prezent pe cricuri. Specialiștii de la concernul «Uralvagonzavod» au început disecția componentelor, sistemelor și subansamblelor «Leopardului». După efectuarea examinărilor și analizarea rezultatelor, se va efectua o evaluare de specialitate a nivelului tehnico-militar real al sistemelor individuale și al vehiculului capturat în ansamblu. Am fost întotdeauna și rămânem în strânsă legătură cu soldații noștri, iar forțele terestre, în ansamblu, sunt frații noștri”, a declarat Uralvagonzavod într-o declarație citată de BulgarianMilitary.

Leopard
Foto: captură video

200 de tancuri livrate, 30 distruse

Până în prezent, 200 de tancuri Leopard 2 au fost livrate Ucrainei din diferite țări, inclusiv Germania, Polonia, Norvegia și Canada. Germania a furnizat 50 de tancuri Leopard 2A6, în timp ce Polonia a livrat 14 unități din același model. Norvegia a furnizat 8 tancuri, iar Canada a trimis 4 tancuri Leopard 2A4. Alte 80 de tancuri din diverse surse, inclusiv Olanda și Spania, sunt așteptate să fie livrate până la sfârșitul anului 2024.

Conform unor rapoarte recente, aproximativ 30 de tancuri Leopard 2 au fost distruse sau avariate în luptă, iar 15 au fost capturate de forțele ruse.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Disecția”

Practica în astfel de cazuri arată că inginerii ruși se vor concentra asupra diferitelor componente și sisteme-cheie ale tancului, obiectivul principal fiind analizarea soluțiilor tehnologice și a inovațiilor utilizate în construcția acestuia.

Inițial, atenția se va concentra asupra blindajului, care include o combinație de materiale compozite și ceramice concepute pentru a oferi o protecție ridicată împotriva armelor antitanc. Studiul acestor materiale poate furniza date valoroase pentru îmbunătățirea tancurilor rusești, în special în contextul nevoii de rezistență împotriva noilor tipuri de arme.

În plus, inginerii ruși vor inspecta armamentul și sistemele electronice ale Leopard 2, inclusiv un tun cu țeavă lisă de 120 mm și sisteme automate de control al focului. Ei vor analiza, de asemenea, sistemele optoelectronice de supraveghere, care joacă un rol esențial în precizia și eficiența în luptă.

Informațiile colectate despre senzorii integrați și algoritmii software vor ajuta armata rusă să își îmbunătățească propriile sisteme, ceea ce ar putea duce la o mai bună coordonare a operațiunilor de luptă. Analiza lui Leopard 2 oferă un avantaj strategic, permițând adaptarea tacticilor și a tehnologiei utilizate pe front.

Tancul Leopard 2, dezvoltat de compania germană Krauss-Maffei, este unul dintre cele mai de succes tancuri de luptă principale din lume.

Leopard-tank2
Foto: captura video

Editor : Sebastian Eduard

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Ce se întâmplă cu Elena Udrea. Decizia ÎCCJ a fost făcută publică, fostul ministru...
Digi FM
Răsturnare de situație. Irinel Columbeanu nu a primit bani din partea lui Mr. Pink, soțul Monicăi Gabor. Cine...
Pro FM
Reacția Selenei Gomez când a fost întrebată despre statutul său de miliardară: „Este o lipsă de respect să...
Film Now
Pamela Anderson, declarații emoționante despre schimbările din viața ei: „Sunt pe drumul meu, unul nou...
Adevarul
Sportul românesc, oglinda societății: culisele scandalului care a zguduit ANS după dezvăluirile Adevărul
Newsweek
DOCUMENT Senatul aprobă o nouă creștere de pensie. Ce categorii de pensionari pot lua bani în plus?
Digi FM
Radu Ștefan Bănică, protector cu sora lui mai mică, Violeta: "Îndepărtez băieții după ce văd că nu sunt ce...
Digi World
Cu ce să speli fructele și legumele eficient, ieftin și simplu, pentru a elimina pesticidele, bacteriile sau...
Digi Animal World
Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit
Film Now
Hugh Grant și soția sa, mai tânără cu 23 de ani decât el, apariție rară la o gală, în Londra. Anna a atras...
UTV
David Popovici si-a scos la licitatie echipamentul purtat la JO de la Paris, pentru o cauza nobila. „Dincolo...