Judecătoria Sectorului 1 a decis, săptămâna trecută, arestarea preventivă a lui Sorin Alexandrescu, directorul general al Antena Group. Magistraţii au admis astfel propunerea procurorilor DNA de arestare a acestuia pentru 29 de zile.
Sorin Alexandrescu a fost, inițial, ridicat de procurorii anticorupţie şi dus la audieri, sub acuzaţia că l-ar fi şantajat pe administratorul unei firme. Miza ar fi fost ca victima să semneze un contract de retransmisie pentru mai multe posturi ce îi aparţin grupului.
Sorin Alexandrescu deţine funcţii de conducere în trustul fondat de Dan Voiculescu din octombrie 2009.
Potrivit procurorilor, în perioada 9-27 mai, prin intermediul posturilor de televiziune şi al publicaţiilor aparţinând trustului de presă Intact Media Group au fost difuzate şi publicate ştiri şi articole cu impact negativ asupra societăţii comerciale al cărei administrator a fost şantajat de Sorin Alexandrescu.
„Pericolul public rezultă din însuși pericolul social al infracțiunii de șantaj”
Judecătoria Sectorului 1 a făcut publice astăzi, motivele pentru care a decis, vineri, arestarea preventivă a lui Sorin Alexandrescu.
Principalul motiv este pericolul pentru ordinea publică reprezentat de infracțiunile pentru care acesta este urmărit penal, se arată în motivarea instanței.
„Sub acest aspect, instanța constată că, în speță, existența pericolului public rezultă din însuși pericolul social al infracțiunii de şantaj în formă agravată pentru care este cercetat inculpatul Alexandrescu George Sorin, avându-se în vedere reacția publică la comiterea unei astfel de infracțiuni și posibilitatea comiterii unor fapte asemanatoare în lipsa unei reacții ferme față de cei bănuiţi ca fiind autori”, se precizează în motivare.
„Prin urmare, interesul public impune luarea măsurii preventive faţă de inculpat, pentru a asigura protecţia cetăţenilor împotriva unor astfel defapte reprobabile, care le lezează dreptul de a fi informaţi cu profesionalism pe canalele mass-media”, mai arată instanța.
Judecătorii mai spun că Sorin Alexandrescu,, în loc să îsi dea acordul pentru difuzarea materialelor depresă în scopul informării publicului, a înţeles să dobândească prin aceasta avantaje financiare în mod ilicit, prin constrângerea părţii vătămate să accepte condiţiile care i-au fost impuse.
Directorul Antena Group „a profitat de avantajele faptului că este conducătorul unui important trust media, înţelegând să valorifice informaţiile obţinute în această calitate, în interesul său şi al companiei pe care o conduce, îngrădind libertatea psihică a părţii vătămate”, se mai spune în motivare.
Citiți și:
Director în Antena Group, reținut de procurorii DNA
D. Dragomir, la DNA: „Eu calc în urmele elefanților și pot să-mi rup glezna nevinovat”