Statul român a recuperat anul trecut 15 milioane de euro, în condiţiile în care procurorii DNA au indisponibilizat bunuri în valoare de 300 de milioane de euro. Totul în urma proceselor de corupţie. Ultimul şi poate cel mai sonor, cazul Dan Voiculescu. O pagubă de 7 milioane de euro, spun procurorii DNA şi un proces în urma căruia fostul senator a fost condamnat la 10 de închisoare dar a rămas şi fără active şi clădirile în care funcţionează televiziunile pe care le patronează familia lui Dan Voiculescu.
„Există cazuri în care noul proprietar poate să dispună evacuarea chiriaşilor. Acest lucru va fi dispus de statul român, nu va fi dispus de către DNA”, a spus Laura Codruţa Kovesi.
Kovesi, procurorul şeful DNA, spune însă că Indisponibilizarea bunurilor lui Dan Voiculescu nu ar trebui în mod normal să aibă o legătură directă cu sediul Antena 3.
„Dan Voiculescu a precizat la audieri ca nu are nicio calitate în Antena 3. Că nu face parte din acţionariatul Antena 3. Ca atare, Antena 3 nu are nicio legatură cu acest dosar în care Dan Voiculescu a fost condamnat””, a spus Laura Codruţa Kovesi.
Porţile penitenciarului se vor mai deschide pentru Dan Voiculescu în următoarea perioadă, însă, cel puţin pentru câţiva ani, Dan Voiculescu va pleca de aici numai sub escortă, pentru a merge la instanţă sau parchet în dosarele în care este acuzat de şantaj, respectiv, complicitate la şantaj.
Procurorii Direcției Naționale Anticorupție continuă identificarea bunurilor pe care Dan Voiculescu le-ar deține. Mai apoi, inspectorii fiscului sunt cei care trebuie să le confiște. Cazul Voiculescu nu este singurul de acest gen în care procurorii DNA au pus sechestru pe averile celor condamnați. La fel au păţit, printre alţii, Adrian Năstase şi Cătălin Voicu.