Fostul procuror Mircea Negulescu: Fraţii Cosma mint. Amândoi

Data publicării:
Fostul procuror Mircea Negulescu de la DNA Ploiesti
Fostul procuror Mircea Negulescu Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Fostul procuror DNA Ploieşti Mircea Negulescu a declarat, marţi, la ieşirea de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), unde a contestat măsura controlului judiciar, că a cerut procurorului de caz din dosarul în care este acuzat de falsificare de probe, să se autosesizeze faţă de Vlad Cosma, potrivit News.ro.

negulescu ok
Fostul procuror Mircea Negulescu (Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

„Am făcut o solicitare doamnei procuror să se sesizeze din oficiu împotriva lui Vlad Cosma Alexandru pentru săvârşirea mai multor infracţiuni, adică fals în înscrisuri sub semnătură privată, ultrajul judiciar (...), pentru că două documente care sunt în dosarul respectiv şi pe care eu doar le-am văzut în 2015 sunt ticluite de domnul Cosma în susţinerea acuzaţiei pe care o face acuma. (...) Fraţii Cosma mint. Amândoi. Şi am să dovedesc acest lucru, da? Şi că toate declaraţiile care le dau ei acuma în dosarul respectiv sunt tocmai pentru a asigura... mă rog, nu mai contează”, a afirmat Mircea Negulescu la ieşirea din sediul ICCJ.

Întrebat de ce a permis ca Vlad Cosma să falsifice probe, dacă ştia acest lucru, Mircea Negulescu a precizat că este vorba despre probe false pe care Cosma le-ar fi depus în dosarul de la Parchetul General, documente pe care Negulescu susţine că nu le-a văzut la momentul instrumentării dosarului de la DNA Ploieşti, în 2015.

De asemenea, întrebat dacă a fost implicat într-o relaţie de iubire cu actualul deputat Andreea Cosma, Mircea Negulescu a răspuns : „Asta o să o spun unde trebuie”.

Fostul procuror acuză, de asemenea, că procurarea de caz de la Parchetul General a luat măsura controlului judiciar în privinţa sa, încălcând prevederile legale. Negulescu a spus că a fost pus sub control judicar în condiţiile în care nu a fost asistat de un apărător ales sau din oficiu, aşa cum prevede legea în privinţa dispunerii măsurilor preventive.

„Eu am contestat această măsură pentru că (...) doamna procuror avea obligaţia să îmi asigure apărător din oficiu, lucru pe care nu l-a făcut. Este o nulitate absolută pe care eu acum am prezentat-o ÎCCJ urmând să se pronunţe referitor la această nulitate”, a mai spus Negulescu.

El a adăugat că s-a prevalat de dreptul la tăcere în momentul în care a fost citat la Parchet pentru că s-a confruntat cu o „avalanşă” de acuzaţii în mai puţin de o oră.

„Eu i-am explicat doamnei procuror la momentul când am văzut avalanşa de acte de urmărire penală care s-au făcut în 50 de minute, extinderi, continuări, i-am spus că simt nevoia să mai dea un termen ca să-mi angajez un apărător, pentru că erau o grămadă de învinuiri care mi se aduceau în 50 de minute. Nu văzusem materialul probator, nu văzusem absolut nimic şi am simţit că nu mă pot apăra singur. Şi doamna procuror atunci ar fi trebuit să-i pună un apărător din oficiu” a mai spus Mircea Negulescu.

Parchetul General a anunţat vineri că procurorii au început urmărirea penală împotriva fostului procuror DNA Mircea Negulescu, pentru complicitate la infracţiunea de inducere în eroare a organelor judiciare şi complicitate la infracţiunea de represiune nedreaptă, în dosarul în care este cercetat şi fostul şef al DNA Ploieşti Lucian Onea, ei fiind acuzaţi că l-ar fi constrâns pe fostul deputat Vlad Cosma să întocmească în fals o sesizare pe un alt nume şi liste cu alegători din Republica Moldova, din care să rezulte că oamenii ar fi primit bani drept "mită electorală”.

De asemenea, Parchetul a anunţat că ambii foşti procurori au fost plasaţi sub control judiciar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri