"Jurisprudența CCR nu a schimbat în ansamblu substanța și concepția blocului legislativ al codurilor. Noile coduri au însumat aproximativ 5.000 de articole. Dacă ținem cont că fiecare articol cuprinde mai multe alineate, vorbim de aproximativ 15.000 de texte juridice integrate. Din ele, colegii dlui Zegrean au găsit cu cale că ar fi neconstituționale 34, care cuprind câteva probleme de drept regăsite în cele 34 de articole. Asupra respectivelor probleme de drept au fost păreri împărțite inclusiv la nivelul CCR, de vreme ce deciziile au fost luate în general cu voturi împărțite, inclusiv cu opinii separate, cum a fost luată ultima decizie privind interceptările", a scris Predoiu, miercuri, pe Facebook.
El afirmă că din cele șapte chestiuni de drept aproximativ patru ridică probleme de tehnică, restul sunt discutabile, în funcție de concepția și filosofia juridică abordată.
"În concluzie, jurisprudența CCR nu a schimbat substanța și concepția blocului legislativ al codurilor. Iar dacă privim în termeni statistici, îndreptările făcute de CCR la blocul legislativ al codurilor sunt sub 1%, cum spuneam, mult sub 1%. M-aș bucura să întâlnim aceeași statistică peste tot în sfera dreptului și a justiției", conchide liberalul.
Preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, a declarat, marți, că vinovatul pentru deciziile de neconstituţionalitate asupra Codurilor penal şi de procedură penală este „autorul”.
„Nu aş duce vina la Parlament pentru aceste articole care au fost declarate neconstituţionale. Ele vor fi rezolvate. Vinovatul este întotdeauna autorul. Nu ştiu cine a fost autorul, cred că nu Guvernul", a spus șeful CCR.
Cătălin Predoiu era ministrul Justiţiei la momentul asumării răspunderii Guvernului în Parlament pe cele două Coduri.
Jurisprudenţa CCR nu a schimbat în ansamblu substanţa şi concepţia blocului legislativ al codurilor. Noile coduri au î...
Posted by Cătălin Predoiu on 16 Martie 2016