Poliţia Capitalei a prezentat, miercuri, un punct de vedere faţă de situaţia apărută după ce un agent de poliţie rutieră i-a cerut, luni, unui şofer care circula pe o stradă din Sectorul 1 al municipiului Bucureşti să dea jos de pe autoturism un drapel tricolor.
Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media
Potrivit unui comunicat de presă al Poliţiei Capitalei, măsura a fost luată pe motiv că hampa (suportul) steagului „depăşea cu mult banda de circulaţie pe care se deplasa” şi „nu a existat niciun moment vreo problemă legată de afişarea simbolului naţional”.
„Ofiţerul care coordona activitatea rutiera în zonă a transmis poliţiştilor aflaţi în teren să i recomande conducătorului auto să introducă drapelul în interiorul maşinii, având în vedere că prin modul în care era amplasat exista riscul de a acroşa alte autoturisme, motociclete sau pietoni, dimensiunea hampei depăşind banda sa de circulaţie”, se arată în comunicatul Poliţiei Capitalei.
Reprezentanţii Poliţiei susţin că şoferul respectiv „nu a fost sancţionat contravenţional şi nu a existat niciun moment vreo problemă legată de afişarea simbolului naţional, ci strict de zona de siguranţă rutieră”.
„Reiterăm faptul că nu este interzisă amplasarea drapelelor pe autovehicule, dar ele trebuie poziţionate astfel încât să nu stânjenească vizibilitatea sau să îi pună în pericol pe ceilalţi participanţi la trafic”, se mai precizează în comunicatul remis de Poliţia municipiului Bucureşti.
Un şofer care avea un steag ataşat de maşină a fost oprit în trafic, luni, în zona Pieţei Romane din Bucureşti şi determinat să dea jos tricolorul pe motiv că, prin dimensiunile acestuia, stânjeneşte traficul rutier.
Sursa: Agerpres