Traian Băsescu: Victor Viorel Ponta a ținut să fie solidar cu hoții. Este un prim-ministru corupt
Urmăriți principalele declarații ale președintelui:
Despre Mariana Câmpeanu, ministrul Muncii
Fac un apel la domnia sa, dacă știe că soțul dânsei nu e invalid, nu merge în cărucior, nu are un handicap sever care să justifice intrarea în categoria 1 de invaliditate, să-și prezinte demisia.
Așează o pată extrem de urâtă pe emblema Guvernului, și așa șifonată de acuzații de corupție, de miniștri condamnați in exercițiul funcțiunii.
Despre secretarul de stat Ștefania Duminică
Îl rog public pe domnul ministru s-o revoce pe Ștefania Duminică, secretar de stat Ministerul Educației, pentru plagiat. Am comparat și eu cele două lucrări, a doamnei Duminică și a unei colege, care a făcut lucrarea cu vreo patru ani înainte.
Știu că lui Victor Viorel Ponta îi e greu să revoce pe cineva pentru plagiat,pentru că nu s-a revocat el însuși pentru plagiat.
Această doamnă a furat, ca și premierul, pentru că e vorba despre furt intelectual, și e bine să plece din funcții de demnitate publică
Despre votul parlamentului în cazul lui Vlad Cosma
Consider că Parlamentul nu are dreptul să se substituie justiției. Ar fi fost mai potrivit ca decizia arestării sau nearestării domnului Vlad Cosma să fie luată de un judecător.
Victor-Viorel Ponta a ținut să fie solidar cu hoții. Este un prim-ministru corupt, fără valori morale, doar cu interese politice.
Cei 222 de parlamentari ai PSD, UNPR și PC care au împiedicat cursul justiției, în frunte cu Victor Ponta și Liviu Dragnea, au o mare responsabilitate pentru modul în care activitatea Parlamentului va fi reflectată în viitorul raport MCV.
Pentru ei, interesul de grup, interesul de partid, interesul găștilor de corupți este deasupra interesului național.
Despre STS și ASF
Am solicitat azi şi am primit memorandumul semnat de ministrul Nica cu firma Huawei din China. Semnarea memorandumului este aprobată de premierul Victor Ponta. Din lecturare, am înţeles de ce vrea STS la guvern. E clar că angajamentele cu firma chineză l-au obligat pe Ponta să lărgească spectrul pentru această firma chineză şi îl notifice public ca la Curtea Constituţională indiferent ce vot vor da în parlament. Mi-e greu să cred că o astfel de lege va trece, ştiind care sunt atribuţiile STS-ului.
STS nu are în atribuţii localizarea avionului căzut. Acum am înţeles de ce Ponta a făcut un joc murdar.
ASF este o cloacă unde şi-au găsit loc de parcare toţi clienţii politici, nepregătiţi pentru această muncă. Radu Ruşanu, Daniel Dăianu, Urscache, soţia domnului Chiţoiu, Dan Mircea Popescu, soţia domnului Zgonea, consilierii primului ministru. Toată această cloacă trebuie curăţată din ASF.
Dacă priviți cu atenție la clientela și la incompetența ASF, parcă ar fi arborele genealogic al USL. De aceea cer Parlamentului să își ia rolulul în serios și să curețe imediat ASF, asigurând un sistem de desemnare a conducerii ASF care să elimine incompetența și clientelismul.
Nici unul dintrei cei care conduc ASF nu au competențe pe piața de capital.
Despre criza politică
Faptul că, de mai bine de trei săptămâni, partidele de la guvernare se află într-o dispută de orgolii este de natură să întârzie lucruri extrem de importante ca, de exemplu, Acordul de parteneriat între Guvernul României și Comisia Europeană, pentru utilizarea bugetului UE repartizat României în perioada 2014-2020.
Prima formă de acord au trimis-o din iunie, dar au primit un răspuns acid, legat de lipsa de competență și viziune. A doua variantă au trimis -o în noiembrie, au primit același răspuns. Au promis că vin cu un nou proiect de acord în ianuarie, dar au amânat pentru februarie.
Mai există o mare problemă, programele operaționale nu pot fi declanșate nu numai în lipsa acestui acord, dar pentru Transporturi trebuie făcut un master plan credibil.
În lipsa masterplanului pe Transporturi, despre care guvernul spune că va fi gata în aprilie, nu se pot declanșa programele operaționale nici pe alte domenii.
Dacă luăm în condsiderație termenele realiste, vom constata că și dacă se va integra în acest termen, Comsia Europeană tocmai ar fi pe picior de plecare, iar noua comisie se va instala în septembrie – octombrie.
În ceea ce privește fondurile de coeziune, 2014 este un an pierdut din cauza lipsei de competență a guvernului.
Fac un apel la cei doi lideri USL să revină la rațiune, pentru că nu vor să se despartă, dar au orgolii, și nu știu cine pierde.
Îi propun lui Victor Ponta să cedeze la solicitarea PNL să-l aibă pe Klaus Iohannis viceprim-ministru.
Doi politiceni lipsiți de maturitate se joacă de-a gvernul, cand lângă noi avem un conflict aproape deschis.
Despre Ucraina
E inadmisibil când vezi ce e în frontiera de nord şi sud est, cu Ucraina, tu să te mai joci cu instabilitatea, pe care nici măcar nu o avem. Sunt orgoliile a doi politicieni lipsiţi de maturitate. Fac un apel public la cei doi lideri să găsească o formulă rezonabilă şi nu e niciun capăt de ţară dacă Iohannis va fi vicepremier.
Legat de Ucraina, aprecierea generală este că România trebuie să arate deplină stabilitate, România este pregătită în cazul în care va fi un flux de imigranţi să preia în spaţii de cazare imigranţii. În faza iniţială 3.500, după care mai creăm alte spaţii.
În ceea ce priveşte situaţia din Ucraina, s-a trecut un prag şi nu se poate merge mai departe. Este foarte adevărat că forţele de ordine au fost provocate, dar răspunsul a fost disproportional cu provocarea.
Ca țară vecină, fac apel la găsirea formulelor de negociere și de soluționare a disputei putere-opoziție prin mijloace democratice, adică alegeri.
Sunt convins că ambele părți ăpot gfăsi soluție.
Destabilizarea Ucrainei nu e un lucru grav doar pentru România, întreaga Europă va fi afectată.
Despre Republica Moldova
Nu pot să nu observ evoluțiile din Moldova și îmi pare rău dacă din acest punct de vedere unii politicieni încearcă să panseze rănile.
Votul din Găgăuzia prin care se fixează opțiunea eurasiatică pentru această autonomie găgăuză, de asemenea, dezbaterile din Taraclia unde populația este consultată în piața publică pentru opțiunea eurasiatică, precum și preconizatul referendum din zona Bălți, pe care îl susține Partidul Comunist din Moldova, tot pentru opțiunea eurasiatică, ne fac să privim cu îngrijorare pentru Republica Moldova.
Vecinătatea cu o Ucraină instabilă este un risc major și pentru Republica Moldova.
Avem un risc major de destabilizare în regiune, în apropierea României. Avem 1200 de km de frontieră unde situațiile nu sunt certe.
Ponta și Antonescu, chiar nu sunteți reponsabili? Faceți-l viceprim ministru, chiar prim viceprim ministru pe Iohannis, dar încetați criza!
Despre Dan Adamescu și scandalul de la Astra
Cred că l-am văzut o dată de zece ani de când sunt președinte. Nu am nicio legătură cu domnia sa. În ceea ce privește procedura în care a intrat Astra, nu mă pricep. Dacă Astra a fost introdusă într-o procedură nejustificat, ar trebui să existe consecințe.
Despre colaborarea colaborarea Ioanei Băsescu cu NIS Petrol, firma Gazprom.
Am vorbit și este legală. Am verificat. Fiica mea a procedat complet legal.
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News