Petru Micloş produce brînzeturi bio, pe care le vinde doar cunoscuţilor. Asta, deoarece marfa lui cu greu îşi găseşte loc în magazine.
Un alt produs la mare căutare a fost pâinea bio, care rămâne mereu proaspătă.
„Pâine asta are ceva special, nu are amelioratori. Mănânci din ea patru cinci zile, nu se usucă, o bagi la frigider, o scoţi, este ok”, spune Andreea Maior, reprezentant fabrică de pâine bio
Cosmeticele bio au strîns imediat doritoare, chiar dacă preţul lor e cu 60 % mai mare faţă de cele din fabrică.
„Costă, toate materialele fiind din import, din Anglia, glicerină vegetală din rapiţă şi ulei de palmier”, a explicat Ileana Marinca, producător săpun bio
Alegerea între portofel şi sănătate n-a fost greu de făcut pentru vizitatorii târgului.
Costurile mari de producţie şi piaţa încă slab dezvoltată pe segmentul bio îi forţează pe producători să îşi vîndă marfa doar la asemenea târguri. Şi clienţii sunt considerabil mai puţini, pentru că produsele bio costă chiar şi de opt ori mai mult decât produsele similare obţinute industrial.