Regizorul Sergiu Nicolaescu a căzut, pe gheață, săptămâna trecută, în curtea locuinței sale.În urma căzăturii, el și-a rupt mai multe coaste.
El ar putea fi operat astăzi, din cauza complicațiilor apărute.Din primele informații, una din coastele fracturate i-ar fi atins un plămân.
Accidentul a avut loc în urmă cu aproape zece zile.Inițial, el a spus că se va trata la domiciliu, nu la spital.Starea de sănătate a regizorului s-a înrăutățit brusc.
El este internat a spital și este atent monitorizat și în funcție de ceea ce medicii vor constata, vor putea interveni chirurgical.
Regizorul are 82 de ani.
Viața cinematografică a lui Sergiu Nicolaescu
Filmografia lui Sergiu Nicolaescu, regizor, actor de film, scenarist şi producător de film, cuprinde peste 50 de lungmetraje, dintre care cele mai cunoscute sunt „Atunci i-am condamnat pe toţi la moarte” (1971), „Cu mâinile curate” (1972), „Osânda” (1976), „Ultima noapte de dragoste”, „Nea Mărin miliardar” (1979), „Ciuleandra” (1985), „Mircea” (1989), „Coroana de foc” (1990), „Triunghiul morţii” (1999), „Orient Express” (2004), „15” (2005), „Supravieţuitorul” (2008).
Dacă filmul „Orient Express” a fost cea mai vizionată premieră românească a anului 2004, probabil că cea mai impresionantă producţie semnată de regizorul Sergiu Nicolaescu a fost „Mihai Viteazul” (1979), cu Amza Pellea în rolul principal, o creaţie de referinţă în istoria filmului românesc.
Printre cele mai recente filme ale sale se numără „Ultimul corupt”, lansat la începutul acestui an şi care este o continuare a lungmetrajului „Poker” (2010).
Sergiu Nicolaescu a fost ales pentru prima dată parlamentar în 1990, pe listele FSN, iar în actuala legislatură a încheiat al cincilea mandat în Parlament. Singura legislatură în care nu a fost parlamentar a fost cea din 2004-2008.
El a fost membru al Comisiilor de cultură din Senat în fiecare legislatură şi a deţinut preşedinţia comisiei în actuala legislatură. Sergiu Nicolaescu s-a numărat, totodată, printre cei care au luat parte la Revoluţia din 1989.