Potrivit scrisorii deschise semnate de Nicolae Robu, municipalitatea şi-a asumat construirea unui nou corp de clădire pentru Spitalul de Copii "Louis Ţurcanu".
"Valoarea totală a investiţiei este de circa 100 de milioane de lei. Până în prezent, Guvernul a alocat de la bugetul de stat pentru această investiţie 5 milioane de lei, pe care a şi virat-o efectiv în conturile Primăriei Timişoara în luna decembrie 2014. Am mulţumit public şi vă mulţumesc şi acum pentru ea. Pentru 2015, aşteptările noastre erau să primim de la bugetul de stat 20 de milioane lei sau, dacă nu există posibilităţi pentru atât, cel puţin zece milioane lei. Am aflat cu surprindere astăzi (vineri - n.r.), că, în 2015, acest obiectiv major va primi de la bugetul de stat tot 5 milioane lei, cât a primit şi în 2014", se arată în scrisoarea deschisă semnată de primarul Nicolae Robu şi adresată premierului Victor Ponta.
Nicolae Robu susţine, în scrisoare, că Timișoara este unul dintre cei mai mari contributori la bugetul de stat și își manifestă încrederea că va primi un răspuns.
Spitalul de Copii "Louis Ţurcanu" din Timişoara funcţionează acum într-un ansamblu de şapte clădiri situate în apropierea centrului municipiului. Cea de-a opta clădire, în care funcţionau Secţia de Pneumologie şi Laboratorul, a intrat oficial în proprietatea familiei de romi Cârpaci, în 1 noiembrie 2013.
Clădirea respectivă a fost retrocedată foştilor proprietari în anul 1995. Prin vânzări succesive, imobilul a ajuns în proprietatea familiei de romi Cârpaci, care a cerut evacuarea. În 1 noiembrie 2013 a expirat ultimul termen de evacuare, astfel că Vladimir Cârpaci s-a prezentat pentru a-şi prelua proprietatea.
Familia Cârpaci este una dintre cele mai bogate familii de romi din oraş, având 144 de proprietăţi, majoritatea în zona centrală.
În anul 2014, Primăria Timişoara a început construirea unui nou corp de clădire pentru Spitalul de Copii "Louis Ţurcanu", din fonduri proprii, bazându-se şi pe sprijinul financiar al Guvernului.
Noul corp de clădire urmează să aibă 8.055 de metri pătraţi şi 150 de paturi. Vor funcţiona aici o secţie de pediatrie, un serviciu de urgenţă, spaţiu de deparazitare, cameră pentru personalul medical, tratament de urgenţe minore, salon de resuscitare, cameră de gardă, salon de gipsare.