Potrivit unui comunicat al Primăriei Capitalei, acțiunea de depistare și înlăturare a copacilor bătrâni sau bolnavi în procente cuprinse între 80-100% este realizată de către Administrațiile Domeniului Public din cele 6 sectoare ale Capitalei, precum și de administratorii spațiilor verzi din București de stat sau privați.
„Direcția Generală de Mediu din PMB a avizat, din punct de vedere tehnic, această acțiune, în urma numeroaselor sesizări și plângeri venite din partea asociațiilor de locatari sau proprietari ori a cetățenilor, deoarece acești arbori au devenit un pericol pentru populație: numai în ultima perioadă 7 copii au ajuns la spital pentru că au fost loviți de crengile desprinse din copaci, iar un arbore a căzut, în timpul unei vijelii, peste o mașină”, scrie în comunicat.
Primăria Generală invită toate ONG-urile de mediu pentru a studia avizele de mediu și a li se răspunde oricăror întrebări legate de acest subiect.
„Precizăm că în luna septembrie vor fi plantați alți arbori în locul celor care acum s-au tăiat, pentru că deveniseră un pericol pentru oameni. Cei care au acuzat că se taie copaci tineri și sănătoși sunt invitați la Primăria Generală pentru a vedea documentele care atestă ca lucrurile nu stau așa. În special în zona Kiseleff, sunt arbori care nu s-au acomodat la clima și poluarea zonei, din această cauză aceștia s-au degradat, devenind un pericol pentru cetățeni”, mai susține Primăria Capitalei.
Comunicatul precizează şi că Gabriela Firea a participat ca voluntar la numeroase acțiuni de împădurire și/sau extindere de spații verzi organizate de ONG-uri de mediu și o va face în continuare.
Citiţi şi:
Primăria Capitalei şi activiştii de mediu se ceartă din cauza copacilor tăiaţi