În primii ani de existenţă ai companiei, la conducere se afla omul de afaceri Frank Timiş (foto). Cu o avere estimată la 1,75 de miliarde de euro, acesta a fost considerat de publicaţiile din România anul trecut drept cel mai bogat român. Frank Timiş şi-a clădit averea pe afacerile cu petrol, gaze naturale şi resurse minerale. Spre exemplu, una din companiile sale a vândut către Chevron drepturile de explorare a perimetrelor din Bârlad, unde americani caută gaze de şist.
În consiliul de administraţie s-a găsit ani buni şi fostul director al Regiei Autonome a Cuprului Deva, Nicolae Stanca. În 2007, acesta era subiectul unei anchete a DNA pentru contractele încheiate de Regie cu Gabriel Resources. Între timp s-a angajat la alţi canadieni cu interese privind aurul din România: Eldorado Gold Corporation, care vor începe în 3-4 ani să scoată aur şi din rezervele de la Certej din judeţul Hunedoara.
În 2000 au intrat în conducerea companiei atât Gabriel Dumitraşcu, omul pe mâna căruia a lăsat ministrul pentru Energie, Constantin Niţă, privatizările, dar şi Puiu Dumitru Horea, care ani mai târziu s-a aflat la şefia Complexului Naţional Hunedoara. În Consiliul de Administraţie al Roşia Montană Gold Corporation şi-a făcut loc şi Sorin Apostu, prefect de Hunedoara la acea dată.
Doi ani mai târziu la şefia companiei ajunge şi soţia lui Ovidiu Tender, om de afaceri care sapă după aur şi diamante în Sierra Leone şi Senegal din Africa. Tot atunci este numit în Consiliul de Administraţie şi Constantin Selagea la acea vreme deputat PSD.
Ceva mai mult a rezistat la şefia Roşia Montană Gold Corporation Sorin Găman, fost director în Ministerul Economiei şi fost preşedinte al conducerii Companiei Naţionale a Huilei. Documentele publicate pe site-ul Ministerului condus de Varujan Vosganian arată şi avocaţi care au întocmai acte pentru canadieni de la Gabriel Resourses au fost răsplătiţi cu funcţii de conducere, un exemplu fiind Viorel Munteanu şi Anca Dragoman.