OFERTĂ PENTRU SFÂRŞITUL LUMII. Buncărul de 150.000 de euro de la Păuleşti

Data publicării:
20121220 20paltinis-39666

În urmă cu peste 15 ani, Daniel Nebrera a cumpărat în localitatea Pauleşti un conac boieresc în paragină, trei hectare de teren şi un buncăr de 500 de metri pătraţi situat nu departe de imobil. Nebrera a părăsit România de curând şi a decis să vândă proprietatea pe bucăţi sau chiar cu totul. De afacerea sa se ocupă acum prahoveanul Adrian Dragu.

Buncărul cu 45 de încăperi în care pot fi amenajate dormitoare şi trei toalete are şi curent electric trifazic de la un generator şi tablouri electrice. Există chiar şi o instalaţie de ventilare cu tuburi mari, dar lipsesc ventilatoarele propriu-zise, spune Adrian Dragu.

Ploieştenii au luat în glumă oferta cetăţeanului spaniol.Pentru unii dintre ei, buncărul nu reprezintă decât o investiţie neinspirată pe timp de criză. „Când o fi omul să moară, moare aşa mergând pe stradă, cum să dau atăţia bani?”, spune un trecător. „Mai bine mor aşa cum sunt decât într-un buncăr.

Buncărul din localitatea Pauleşti costă cât două apartamente cu trei camere situate în centrul Ploieştiului, adică 150.000 de euro.

Febra sfârşitului lumii a ajuns şi la Păltiniş

Proprietarii unor cabane din staţiunea montană Păltiniş şi-au transformat imobilele în adevărate buncăre de apărare. Sunt turişti care au ales să petreacă aici noaptea în care se presupune că va veni sfârşitul lumii. Au adus cu ei sute de bidoane pe care le vor umple cu apă şi zeci de saci plini cu haine şi încălţăminte, lanterne şi alte obiecte utile în apocalipsă, pentru orice eventualitate.

Şi pentru că exploziile solare pot fi periculoase la sfârşitul lumii, doamna Nora Staicu, proprietara unei cabane din Păltiniş, a acoperit toate geamurile celor 24 de camere ale clădirii cu parasolare speciale. „Este un material izolant cu aluforie care are rolul de a proteja, să nu intre în încăpere lumina şi totodată pentru protejarea în caz de radiaţii.

De sfârşitul lumii, cei 30 de turişti care au închiriat cabana vor să aibă căldură în camere. „Având în vedere că suntem la cota 1500, noi folosim numai lemn. Altă sursă de încălzire nu mai este. Anul acesta ne-am făcut o aprovizionare mai serioasă... pentru sfârşitul lumii”, spune proprietara.

Cum încă din cele mai vechi timpuri românilor le-a plăcut să se retragă în munţi când erau atacaţi din toate părţile, obiceiul s-a păstrat şi în zilele noastre, spre bucuria proprietarilor de pensiuni şi cabane. Cabana Norei Staicu a fost rezervată de mai mulţi turişti din ţară care au optat să îşi petreacă aici ziua de 21 decembrie şi a fost amenajată conform solicitărilor lor. Tariful pentru o cameră dublă porneşte de la 80 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Serialul de pe Netflix care a înnebunit România și întreaga planetă, cu peste 330 de milioane de spectatori...
Digi FM
Doi vloggeri români au vizitat Venezuela, una dintre cele mai sărace țări din lume: „Am fost șocați, un...
Pro FM
Cum este Misha Miller, care a cucerit topurile muzicale cu Alex Velea, în timpul liber: „Nu trebuie să...
Film Now
Ce avere are acum Macaulay Culkin, starul din „Singur Acasă”
Adevarul
Cargoul rusesc „Ursa Major” a fost scufundat în Marea Neagră de „un atac terorist”, spun reprezentanții...
Newsweek
Cum pierd bani la pensie cei 860.000 pensionari care participă la Mica Recalculare? Ce greșeală fac?
Digi FM
Monica Bîrlădeanu, adevărul despre motivele pentru care nu-și mai face rezoluții la început de an: „Am...
Digi World
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Digi Animal World
Cum arată câinele care valorează un milion de euro. A fost conceput și născut în România: „A câștigat toate...
Film Now
Cum arată acum Marv, unul dintre bandiții din "Home Alone". Cu ce se ocupă după ce a renunțat la actorie...
UTV
CRBL, primul Craciun departe de fiica sa, Alessia: „Povestim pe WhatsApp, dar nu e acelasi lucru”. Artistul a...