Avertisment. Metoda „Foița” este folosită din nou de spărgătorii de case
Data actualizării: Data publicării:
Alerta s-a dat miercuri în sectorul 4 al Capitalei. Criminaliştii chemaţi să adune probe dintr-o locuinţă spartă au descoperit un mod de operare pe care nu îl mai văzuseră. Anchetatorii au realizat însă că metoda era mai veche, dar mai nu mai fusese folosită în Capitală de mai mulţi ani.
Dumitru Coarnă, lider al sindicatului polițiștilor: Aceşti infractori folosesc nişte chei potrivite pe care le înfăşoară cu foiţe de aluminiu subţire care preia forma butucului şi implicit prin forţare poate să deblocheze acel butuc şi să intre în locuinţă fără prea mari urme de forţare sau chiar deloc.
Poliţiştii au inspectat şi cazuri mai vechi pentru a-i prinde pe infractori.
Cosmin Andreica, lider al sindicatului polițiștilor: Faptul că au ieşit foarte mulţi poliţişti la pensie, creează o vulnerabilitate pentru colegii noştri care sunt nevoiţi să înveţe prin propriile metode.
Autorii spargerii sunt recidivişti, iar poliţiştii au reuşit să îi oprească chiar când se pregăteau să scape de marfa furată.
Diana Sarca, purtător de cuvânt al Poliției Capitalei: Cele două persoane au fost oprite în trafic, colegii au efectuat controlul asupra maşinii şi au descoperit în interior bunuri şi instrumente ce putau fi folosite pentru forţarea sistemelor de siguranţă.
Oamenii spun că pentru a scăpa de astfel de hoţi au angajat paznici la scări.
În 2017 nu mai puţin de 1.870 de bucureşteni s-au plâns poliţiştilor că locuinţele lor au fost sparte. După verificări, poliţiştii au stabilit că în 30% din cazuri, victimele s-au împrietenit înainte cu infractorii şi abia apoi au fost jefuiţi. Cele mai multe spargeri au avut loc în sectorul 3 al Capitalei.
Cei doi recidivişti au fost arestaţi pentru 30 de zile şi riscă să ajungă din nou după gratii între 5 şi 7 ani.